k rmdsz
2024. április 19., péntek Emma napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Koncertek a Partiumi Magyar Napokon

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Már csak bő egy hét van hátra és kezdetét veszi a régió legnagyobb rendezvénye, a 17. Partiumi Magyar Napok. Itt van hát az ideje, hogy elmondjuk, kik is lesznek idén azok a sztárok, akik szórakoztatni fogják a közönséget.


Már csak bő egy hét van hátra és kezdetét veszi a régió legnagyobb rendezvénye, a 17. Partiumi Magyar Napok. Itt van hát az ideje, hogy elmondjuk, kik is lesznek idén azok a sztárok, akik szórakoztatni fogják a közönséget.

A rendezvény - mint ahogyan azt már az előző években megszokhattuk - minden este sztárfellépőkkel és remek hangulatu koncertekkel várja a szatmáriakat és nemcsak. Így lesz ez most is, rögtön az első napon belecsapunk a lecsóba, hiszen a Kölcsey Ferenc Főgimnázium udvarán felállított színpadon Herczku Ágnes és a Banda csap a húrok közé. Herczku Ágnes és Nikola Parov a magyar népzenei, világzenei élet megkerülhetetlen személyiségei. Aki ismeri a csodálatos hangú Herczku Ágnes és a népzene talán legtehetségesebb magyarországi muzsikusa, a bolgár–magyar szülőktől származó Nikola Parov korábbi közös produkcióit, az nem fog csalódni a koncertben sem. Aki pedig nem hallotta még Herczku Ágit énekelni, az most pótolhatja ezt augusztus 20-án, hétfőn, a Kölcsey udvarán!

Aki szereti az igazi tradicionális roma zenét,de a modern ritmusok sem idegenek számára, nos az nem maradhat otthon kedden este, hiszen ugyancsak a Kölcsey udvarára érkezik a magyarországi Parno Graszt zenekar. Az 1987 óta működő roma folkzenekar, a Parno Graszt 2002-ben megjelent Rávágok a zongorára című lemezével került be a folkzenei körforgásba, azóta többször végigjárták a világot, a BBC dokumentumfilmet is forgatott róluk. Itthon a nép- és világzene közönségén kívül sokan akkor ismerték meg őket, amikor 2016-ban bekerültek a Dal című műsorba. Sikerük azóta is töretlen, augusztus 21-én, kedden pedig a Kölcsey Főgimnázium udvarában mutatják be, mennyire sokszínű a roma kultúra és zene.

Szerdán a Budapest Bár művészeié lesz a színpad. Aki nem ismeri a Budapest Bárt, annak előljáróban csak annyit, hogy zenészek és énekesek laza szövetségének indult - mára azonban igazi csapattá, produkcióvá nőtte ki magát. A magyar és cigány művészek együttműködésén alapuló produkció merész ötlete bevált: a Budapest Bár teltházakat vonzott a MÜPA Hangversenytermében, a Katona József Színházban, az A38 Hajón, s a nyári fesztiválok egyik keresett programja lett. Minőségi, különleges, szórkoztató muzsikája mindenkihez szól, aki szereti a jó zenét. A PMN-re többek között a Magna Cum Laudés Mező Misivel, Tóth Verával és Behumi Dórival érkezik Szatmárnémetibe a Budapest Bár.

 

Csütörtökön a nemzeti rocktól fog dübörögni a színpad, hiszen Varga Miklós, Kalapács József, Rudán Joe és Tóth reni, avagy az Atilla Fiai Társulat nemzeti rockoperáink legnagyobb slágereit hozza el a Partiumi Magyar Napok közönségének.

Péntektől a Kossuth - kert és a Újközpont is bekapcsolódik a rendezvénybe, hiszen ahogyan azt már megszokhattuk, kézművesek, gerekprogramok, koncertek és sok sok színes program tölti meg a Kossuth kertet és az Újközpontot egyarán. Pénteken a nagyszínpadon a debreceni Csokonai Színház és a szatmárnémeti Dinu Lipatti Filharmónia közös előadásában Katona József Bánk bánjának koncertváltozatát tekinthetik meg az érdeklődők, este a Kossuth kertben XXL band koncert lesz, míg a hétvége első napját after party zárja DJ Shiver-rel.

Szombat és vasárnap különleges lesz. Nemcsak azért, mert eddig soha nem látott színes forgataggal veszi birtokba a Kossuth kertet a 17. Partiumi Magyar Napok, hanem mert idén először a szervezők a látogatók biztonságára és nyugodt szórakozására is igyekeztek a lehető legnagyobb hangsúlyt fektetni. Éppen ezért, hogy minden zavaró tényező a Kossuth kert kapuin kívül maradjon, a 17. Partiumi Magyar Napok idén először belépős rendszerrel várja a látogatókat. A hétvége mindkét napján, szombaton és vasárnap délelött 10 órától csak azok léphetnek be a Kossuth kertbe és ezzel egyben a Partiumi Magyar Napok programjaira, akik a kapuknál 10 lejes belépőt váltanak. Viszont fontos tudni, hogy ezért az összegért cserébe 2 zsetont és egy karszalagot adnak a szervezők. A zsetonok összértéke 10 lej, ami lefogyasztható a rendezvény étel- és italárusainál. Fontos még az is, hogy 18 éves kor alattiaknak továbbra sem kell belépőt váltaniuk, viszont karszalagot nekik is kötelező módón kell viselniük. Ekkora összeget, úgy gondoljuk, mindenki rászán a hétvégi szórakozásra, cserében viszont mi nyugodt és biztonságos szórakozást ígérünk. És ha már a szórakozásnál tartunk, szombaton a fiatalok kedvence, a magyarországi Megasztár és az amerikai Voice sztárja, Király Viktor lép fel a Kossuth kertben, az estét pedig egy hatalmas utcabállal zárjuk a Strangers együttessel.

Vasárnap igazi kulináris paradicsom és szórakozás vár ismét mindenkit a Kossuth kertben: gyerekprogramok, főzőverseny, kézműves foglalkozások, kutyakiképző bemutató és szabadedzés, délelőtt az Újközpontban Alakreform edzés Rubint Rékával és még sok sok érdekes program vár mindenkit. Este pedig egy fergeteges Demjén Ferenc koncerttel rakjuk fel a koronát az egyhetes koncert-, színház-, mozi- és gasztroélményre. Ne maradj hát le. Légy részese Te is a forgatagnak.

Főtámogatók: OTP Bank, Tarr Beton, Diego, The Dome, CBA Üzletlánc Arany fokozatú támogatók: Ecomatrix, Autonet, Catena,  Spakk Group, Promomix, Transpink, Tiltott Csiki Sör

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Nabídka úvěru Nabídka úvěru Potřebujete naléhavě půjčku? Poskytujeme osobní půjčky? podnikatelské (...)

Megbízható és gyors hitel ajánlat Üdvözlöm! A különféle pénzügyi gondok leküzdése érdekében nem kell többé törődnie (...)

Megbízható és gyors hitel ajánlat Üdvözlöm! A különféle pénzügyi gondok leküzdése érdekében nem kell többé törődnie (...)

adj fel hirdetést
Noileg
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek