rmdsz 1
2024. március 28., csütörtök Hajnalka napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Kormányszóvivő: azokon a településeken is alkalmazhatók az anyanyelv-használati jogok, ahol a kisebbség aránya nem éri el a húsz százalékot

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Ezután a helyi tanács jóváhagyásával azokon a településeken is alkalmazhatók az anyanyelv-használati jogok, ahol a kisebbség aránya nem éri el a húsz százalékot - közölte a szerdai kormányülést követően Nelu Barbu kormányszóvivő.


Barbu szerint a kormány a törvényhozási tanács véleményezésének figyelembe vételével néhány pontban módosította szerdai ülésén az egy héttel korábban sürgősségi rendelettel elfogadott közigazgatási törvénykönyvet, pontosítva bizonyos eljárásokat, kifejezéseket.

A szóvivő sajtónyilatkozatában rámutatott, a 20 százalékos anyanyelv-használati küszöbön nem módosítottak, de átvették a parlament által korábban elfogadott törvényszövegből azt az előírást, amely szerint a helyi autonómia elve alapján a helyi tanácsoknak jogukban áll olyan határozatot hozni, amellyel lehetővé teszik az anyanyelv-használati jogok alkalmazását akkor is, ha az adott településen a nemzeti kisebbség számaránya nem éri el a 20 százalékot.

Ugyanakkor a világosabb megfogalmazás érdekében a "kétnyelvű" kifejezést a "román nyelven és a nemzeti kisebbségek nyelvén" kifejezésre cserélték a törvényszövegben - mondta még Barbu.

(agerpres.ro)
 

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. (...)

Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. Ö Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. (...)

Üdvözölni! Ha bármilyen helyzetre pénzre van szüksége, írjon nekem személyes igényei miatt. Hiteleket és befektetéseket vállalok mindenféle ügylethez. Kérjük, a hiteligénylésben pontosan adja meg a kért összeget és dátumot, hogy cserébe be tudjam mutatni Üdvözölni! Ha bármilyen helyzetre pénzre van szüksége, írjon nekem személyes igényei (...)

adj fel hirdetést
Noileg
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek