rmdsz 1
2024. március 28., csütörtök Hajnalka napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Kutyaharapást szőrével: Trump szerint több fegyver állíthatja meg a lövöldözéseket

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Fegyvert adna a tanároknak Trump, hogy ne legyen több iskolai vérengzés. Akkor mondta ezt, amikor a Fehér Házban fogadta diákok egy csoportját, köztük a múlt heti floridai iskolai lövöldözés túlélőit, az áldozatok szüleit és tanárait.


http://Trump Says Arming Teachers ‘Could Solve Your Problem’ https://nyti.ms/2CaQLsv via @nytvideo

A vendégek között voltak két korábbi – az 1999-ben a coloradói Columbine városában és a 2012-ben a connecticuti Sandy Hook iskolájában elkövetett – iskolai lövöldözések túlélői is. Az amerikai sajtó által drámai hangulatúnak leírt találkozón néhány diák a könnyeivel küszködve, mások zokogva, megint mások dühös hangon kérték az elnököt, hogy cselekedjék az iskolák biztonságossága érdekében, támogassa a fegyvereladások további szigorítását.

 

Az egyik édesapa, Andrew Pollack, akinek a 18 éves kislánya a múlt héten a parklandi lövöldözés 17 halálos áldozatának egyike volt – felállt, és így fordult Trump elnökhöz: "tessék rendbe tenni a dolgokat! Elegem van!". Egy másik szülő, Nicole Hockley, aki a 2012-ben Sandy Hook általános iskolájában elkövetett mészárlásban veszítette el akkor hatéves kisfiát, kérlelő hangon szólt az elnökhöz. "Ön ma életeket menthet meg, kérem, ne szalassza el a lehetőséget!". A 18 éves Samuel Zeif, aki a múlt heti vérengzés egyik túlélője, könnyek között panaszolta: nem érti, miért lehet oly könnyen félautomata lőfegyvereket vásárolni.

A meghívottak karéjában ülő Donald Trump, miután végighallgatta a diákokat, szülőket, tanárokat, elmondta, hogy mélyen együttérez és együtt gyászol velük. Majd arról beszélt, hogy igenis, vannak lehetőségek az erőszak megfékezésére. Arról beszélt, hogy támogatná tanárok és iskolai alkalmazottak fegyvertartását, mert ezzel megakadályozhatók lennének a lövöldözések az oktatási intézményekben. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy a tanárok fegyverekhez juttatása csakis akkor "működne", ha felhasználóik tudják, hogyan kell kezelni a tűzfegyvereket.

Az elnök úgy vélte, hogy ha a parklandi iskola egyik sportedzőjének, aki megpróbálta megállítani a lövöldöző Nikolas Cruzt, lett volna fegyvere, akkor sikerülhetett volna elejét venni a tömegmészárlásnak. Az edző egyébként a halálos áldozatok egyike volt.

Donald Trump hangsúlyozta azt is, hogy Nikolas Cruzt "már korábban, többször is el kellett volna csípni", mivel nem volt titok, hogy mentális betegséggel küszködik. Csakhogy ha valakinél meg is állapítanak ilyen betegséget, "nincsenek megfelelő gyógyító intézmények, ahol kezelhetnék" – tette hozzá Trump. "Nagyon erősen figyelünk majd a fegyvereladásoknál a vásárló ellenőrzésére, és nagy súlyt helyezünk majd mentális állapotának alapos vizsgálatára" – jelentette ki az elnök, megjegyezve azt is, hogy valószínűleg emelik a fegyvervásárláshoz előírt életkort.

Szerdán a tekintélyes West Point katonai akadémia bejelentette: posztumusz hallgatói sorába fogadja a parklandi mészárlás egyik halálos áldozatát, Peter Wangot. A 15 éves diák ugyanis katonai pályára készült.

(maszol.ro)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. (...)

Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. Ö Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. (...)

Üdvözölni! Ha bármilyen helyzetre pénzre van szüksége, írjon nekem személyes igényei miatt. Hiteleket és befektetéseket vállalok mindenféle ügylethez. Kérjük, a hiteligénylésben pontosan adja meg a kért összeget és dátumot, hogy cserébe be tudjam mutatni Üdvözölni! Ha bármilyen helyzetre pénzre van szüksége, írjon nekem személyes igényei (...)

adj fel hirdetést
Noileg
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek