no
2024. április 19., péntek Emma napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

L. Orban: A költségvetés semmilyen plusz kiadást nem bír el jelen pillanatban

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

'Semmilyen plusz kiadást nem bír el a költségvetés jelen pillanatban' - jelentette ki hétfőn Ludovic Orban miniszterelnök, aki felszólította a parlamenti pártok képviselőit, hogy utasítsák el a plénumban azokat a módosító javaslatokat, amelyeket a költségvetési bizottság szavazott meg a költségvetés-kiigazítás kapcsán.


Úgy fogalmazott: a Szociáldemokrata Párt (PSD) képviselőinek javaslatai 'rendkívül nagy veszélybe' sodorják Romániát.

'Felszólítom az összes politikai erőt, hogy ne támogassák a parlamentben a költségvetési bizottság által elfogadott jelentést, mert ennek káros következményei lesznek a román gazdaságra nézve, beleértve Románia azon képességét, hogy beruházásokat vonzzon, európai alapokat hívjon le, és hogy szilárd partnernek tekintsék nemzetközi szinten. Véget kell vetni ennek a felelőtlen politizálásnak" - nyilatkozta Ludovic Orban, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) székházában, amikor arról a szenátusi tervezetről kérdezték, amelynek értelmében 500 eurós pótlék járna a tanároknak.

Hozzátette: a kormánynak 'kötelessége' megtámadni az alkotmánybíróságon az ilyen jellegű kezdeményezést.

Kifejtette: a PSD javaslatai idén a bruttó hazai termék (GDP) 1,7%-ának, 2021-ben pedig a 4,8%-ának megfelelő plusz kiadást generálnak, ami azzal a kezdeményezéssel együtt, amely szerint az ország GDP-arányos eladósodásának határát 44-ről 40 százalékra csökkenti, 'csődbe taszítja' Romániát.

(agerpres.ro)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Megbízható és gyors hitel ajánlat Üdvözlöm! A különféle pénzügyi gondok leküzdése érdekében nem kell többé törődnie (...)

Nabídka úvěru Nabídka úvěru Potřebujete naléhavě půjčku? Poskytujeme osobní půjčky? podnikatelské (...)

Megbízható és gyors hitel ajánlat Üdvözlöm! A különféle pénzügyi gondok leküzdése érdekében nem kell többé törődnie (...)

adj fel hirdetést
Noileg
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek