no
2024. április 26., péntek Ervin napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Ma kezdődik Nagybányán a Szomszédnéni Erdélyi turnéja

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Kedden kezdődik a Karinthy-gyűrűs Szomszédnéni Produkciós Iroda – Bálint Ferenc és Tóth Szabolcs – nagyszabású, Majmok! 2017 elnevezésű erdélyi turnéja.


A humoristapáros Felméri Péterrel lép fel közösen kedden 19 órától Nagybányán (Bábszínház), holnap szintén 19 órától Szatmárnémetiben, csütörtökön két előadás – 18 és 20 órától – keretében nevettetik meg a közönséget Nagykárolyban, pénteken 19 órától Nagyváradon képviselik a stand-up műfajt. Aradon szintén kétszer – 18 és 20 órakor – lépnek színpadra szombaton, vasárnap 18 órától pedig Temesváron szórakoztatják a résztvevőket.

Idén is nagyon hülye címet választottunk az új turnénknak – ez a Szomszédnéni és Felméri Péter esteknél már hagyomány –, mindenesetre a majmok megnevezést még senki nem vállalta ennyire büszkén magára. Érdekes, hogy szeretünk önmagunkhoz, az emberhez hasonlítani dolgokat: a falnak füle van, a szőlőnek szeme, pálinkából egy ujjnyit töltünk, sőt még a majom is emberszabású, pedig igazán beleférhetne egy annyi a természettudományba, hogy a majom majomszabású legyen. Bezzeg, ha rosszról van szó, akkor majmozunk, mert ugye a manelistától a főnökünkig mindenki majom.

Róluk szól ez az előadás és rólunk – kicsit az emberszabású majmokról, és sokat a majomszabású emberekről” – fogalmazott Bálint Ferenc. Az egész estés kabaréra váltható jegyek 28 lejbe kerülnek. A humoristák novemberben ellátogatnak Kolozsvárra, Marosvásárhelyre és Székelyföldre. A stand-up műfajt képviselő Bálint Ferenc és Tóth Szabolcs 2001-ben hozta létre a társulatot Kolozsváron. A Showder Klub és a Comedy Central bemutatja tévéműsorok állandó fellépői, a Dumaszínház tagjai, valamint az Erdélyi Humorfesztivál, a régió legnagyobb humorrendezvényének ötletgazdái és szervezői. 2011-ben – Erdélyből elsőként – megkapták a Magyar Rádió úgynevezett „Humor-Oszkár”-díját, a Bonbon-díjat. A Szomszédnéni Produkciós Iroda a Kossuth Rádióban hallható Rádiókabaré műsoraiban nyújtott kiemelkedő munkájáért megkapta 2014-ben a Karinthy-gyűrűt – a magyar humoristák elismerésére alapított díjat. A 40. alkalommal odaítélt díjat először vehették át külhoni magyar humoristák.

(kronika.ro)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres tevékenysége felélesztésére, akár egy projekt (...)

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres tevékenysége felélesztésére, akár egy projekt (...)

Komoly hitel ajánlat Komoly hitelajánlat Sziasztok, természetes személy vagyok, aki a Magyar Köztársaság egész (...)

adj fel hirdetést
n
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek