no
2024. április 25., csütörtök Márk napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Máramarosi Magyar Napok

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Jertek el kicsik, nagyok, szépkorúak, fiatalok!


2017. május 26-június 4.

Amint azt már beharangoztuk, május 26-a és június 4-e között első ízben szervezik meg a Máramarosi Magyar Napokat. A remélhetőleg hagyományt teremtő rendezvény szervezőinek nem titkolt céljuk, hogy erősítsék az itt élő magyarok önazonosság-tudatát, összekovácsolják a közösséget, egyszersmind megmutatva mindenkinek azt, hogy bár szórványvidéken élünk, ragaszkodunk nyelvünkhöz, kultúránkhoz, hagyományainkhoz.

Apjok Norbert parlamenti képviselő lapunknak elmondta: „Fontosnak tartottuk, hogy a megye minden magyarlakta településére eljusson a Máramarosi Magyar Napok karavánja. Ez a hét arról szól, hogy magyarságunkat ünnepeljük, és megmutassuk, hogy a máramarosi magyar közösségnek van jövője és élni akar.”

A Máramarosi Magyar Napok programja úgy lett összeállítva, hogy minden korosztály magáénak érezhesse azt, s a megye valamennyi magyarlakta települését felölelje.

Csapjunk hát a lovak közé, s lássuk, mit kínál számunkra ez az egy hetes rendezvény. A nyitónapon, május 26-án 19.00 órától a felsőbányai kultúrházban a Lendvay Márton Színjátszó Kör, valamint a Hitter Ágota vezette Holdszivárvány csoport tagjai lépnek közönség elé. Május 29-én 19.00 órától, a magyarláposi kultúrházban a koltói Somfa néptánccsoport és a késő középkori táncokat felelevenítő Turul Sas tánccsoport lép színpadra. Május 30-án Nagybányán, szintén 19.00 órától az Oravecz Gyöngyi vezette Partner Galériában lesz retró est Jenei Istvánnal és Jenei Ádámmal. Május 31-én Kapnikbányán 18.00 órától, a Caritas-házban a Németh László Elméleti Líceum kórusa és a Teleki Magyar Ház Talpalat néptánccsoportja és népdalénekesei mutatkoznak be. Ugyancsak aznap 20.00 órától az erzsébetbányai kultúrházban is fellép a két csoport. Szintén 31-én 18.00 órától a szinérváraljai kultúrházban a Hitter Ágota vezette Holdszivárvány csoport és a koltói Somfa néptánccsoport lép színpadra.

Június 1-jén 19.00 órától a magyarberkeszi kultúrházban a Petőfi-Szendrey irodalmi estet, illetve a felsõbányai Holdszivárvány mûsorát tekinthetik meg. Szintén elsején 18.00 órától a kolozsvári bűvész, Belloni produkcióját tekinthetik meg a monóiak, a helyi kultúrházban. A rónaszéki kultúrházhoz ugyancsak elsején, 19.00 órakor érkezik a karaván. E napon a máramarosszigetieknek is kedveskednek a szervezõk, ott a Knock Out együttes lép fel 20.00 órától a Flamingo panzióban (a szervezők fenntartják a változtatás jogát),

Június 2-án 19.00 órától Szamosardón, a kultúrházban a Teleki Magyar Ház Talpalat néptánccsoportja és népdalénekesei, valamint a Hitter Ágota vezette Holdszivárvány csoport  tagjai bûvölik el a közönséget. Domokoson 19.00 órakor érkezik a kultúrházhoz a karaván, valamint a hosszúmezői magyarok előtt lép fel 18.00 órától, szintén a kultúrházban a kolozsvári bűvész, Belloni. Ez utóbbi településen másnap, azaz június 3-án egésznapos helyi szervezésű horgászverseny és halászléfőzés is lesz. Végül, de nem utolsó sorban június 3-án 18.00 órától a koltói kultúrházban monói gyermekjátékokat tekinthetnek meg az érdeklődők, illetve fellép a Turul Sas Egyesület tánccsoportja is.

Ne feledjék tehát: május 26-június 4. - MÁRAMAROSI MAGYAR NAPOK, jertek el kicsik, nagyok, szépkorúak, fiatalok! 

(Tamási Attila - Bányavidéki Új Szó)

 

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres tevékenysége felélesztésére, akár egy projekt (...)

Komoly hitel ajánlat Komoly hitelajánlat Sziasztok, természetes személy vagyok, aki a Magyar Köztársaság egész (...)

Személyi kölcsönök egyszerű formaságokkal Jó reggelt kívánok ! Nehezedre esik a problémáid kezelése? Mondj nemet a problémákra...ez (...)

adj fel hirdetést
no
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek