rmdsz 1
2024. április 25., csütörtök Márk napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Megújul a máramarosszigeti Hollósy Ház

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Belső felújítások zajlanak a máramarosszigeti Hollósy Házban, amely egyben a város Magyar Háza is. A felújítás során a régi ajtókat ablakokat új nyílászárókra cserélik, központi fűtést szerelnek be, ugyanakkor a termeket is újrapadlózzák, a termeket pedig kifestik majd.


Máramarosszigeten 1997 óta működik a Magyar Ház, azóta csak kisebb tatarozást végeztek a házon. Most azonban a Magyar Kormánynak köszönhetően a belső tereket újjá varázsolják majd. „Az ajtók és ablakok a házzal egyidősek, helyenként nagyon rosszul zártak már, sőt volt olyan, amit ki se tudtunk nyitni. A termekben lévő parkett mindenütt szúette és kopott volt, most ezt felszedjük és új kerül a helyére. Ezenkívül nagy szükség volt a fűtés korszerűsítésére, a házban cserépkályhákkal fűtöttünk, ami nem volt hatékony. Most központi fűtést szerelünk be, ami megkönnyíti a fűtést egy rendezvény előtt. Nagy szükség volt tehát erre a modernizálásra. Reméljük, hogy ezáltal bővíteni tudjuk a programkínálatunkat és még több ember látogat majd el a rendezvényeinkre.” - összegzett Zahoránszki István, a Hollósy Simon Művelődési Egylet elnöke.

 

A Hollósy Házban nyaranként tánc- és kézműves táborok zajlanak, ugyanakkor év közben itt zajlanak a SZIGET Táncegyüttes próbái, havonta táncházat szerveznek, a cserkészcsapat foglalkozásai is itt zajlanak, valamint magyar órákat tartanak a román iskolába járó magyar gyermekek számára, de a nők is találkozhatnak a Guzsalyas elnevezésű kézműves foglalkozáson. A felújítás miatt az állandó programok egy részét a máramarosszigeti RMDSZ-nél tartják.

A felújítást a Magyar Kormány, a Bethlen Gábor Alap 6 millió 800 ezer forinttal támogatja.

 

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres tevékenysége felélesztésére, akár egy projekt (...)

Komoly hitel ajánlat Komoly hitelajánlat Sziasztok, természetes személy vagyok, aki a Magyar Köztársaság egész (...)

Személyi kölcsönök egyszerű formaságokkal Jó reggelt kívánok ! Nehezedre esik a problémáid kezelése? Mondj nemet a problémákra...ez (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek