k rmdsz
2024. április 25., csütörtök Márk napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Nantes-i tűzeset: szabadon engedték az önkéntest

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

A férfi ellen semmilyen eljárás nem indult.


Szabadon engedték vasárnap azt az önkéntest, akit előző nap vettek őrizetbe a nantes-i székesegyházban kiütött tűzzel kapcsolatban, a férfi ellen semmilyen eljárás nem indult – tudatta az ügyészség. A templomban dolgozó 39 éves ruandai férfit arról akarták kikérdezni a rendőrök, hogy péntek este ki és hogyan zárta be az épületet. A tűzoltókat másnap reggel 7.45-kor riasztották a lángokhoz a Szent Péter és Szent Pál-székesegyházhoz. A férfi ügyvédje vasárnap azt közölte a sajtóval, hogy ügyfelét semmilyen körülmény nem köti a tűzesethez.

A 39 éves férfi miseszolgaként dolgozik a templomban. Michel Bourcier, a székesegyház orgonistája úgy nyilatkozott, hogy a férfi nagy becsben tartott tagja a közösségnek, udvarias, kedves és figyelmes.

A nantes-i ügyészség szándékos gyújtogatás miatt indított vizsgálatot a szombati eset kapcsán. A nyomozók szerint a tűz három helyről indult az épületben, megsemmisítve Hippolyte Flandrin 19. századi francia festőművész egyik alkotását, valamint a katedrális orgonáját, amelynek építése a 15. században kezdődött.

(mandiner.hu, MTI)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres tevékenysége felélesztésére, akár egy projekt (...)

Komoly hitel ajánlat Komoly hitelajánlat Sziasztok, természetes személy vagyok, aki a Magyar Köztársaság egész (...)

Személyi kölcsönök egyszerű formaságokkal Jó reggelt kívánok ! Nehezedre esik a problémáid kezelése? Mondj nemet a problémákra...ez (...)

adj fel hirdetést
Noileg
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek