no
2024. április 25., csütörtök Márk napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Nem bírja ki a PNL, hogy ne támadja meg a római katolikus líceum újraalapítását

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

A nép ügyvédjéhez fordulnak.


A Nemzeti Liberális Párt (PNL), mint az utóbbi időszakban minden magyaroknak kedvező döntést, a II. Rákóczi Ferenc Római Katolikus Líceum működési engedélyét kibocsátó minisztériumi rendeletet is megtámadja. A párt Maros megyei szervezetének elnöke, Cristian Chirteş egy mai sajtótájékoztatón bejelentette, a nép ügyvédjéhez fordulnak amiért múlt csütörtökön, a kivándoroltak tüntetésével szembeni megtorlásokra készülve, Dragnea teljesítette az Orbán Mihály Viktornak (sic!) tett ígéretét, és ideiglenes működési engedélyt adott ki a kizárólag magyar tannyelvű római katolikus líceum számára.

Chirteș emlékeztetett, hogy az alkotmánybíróság is alaptörvénybe ütközőnek ítélte a líceum megalapításáról rendelkező törvénytervezetet – melyben a PNL-nek szintén benne volt a keze a Népi Mozgalom Pártja (PMP) mellett –, sőt a Maros megyei törvényszék is érvénytelenítette az iskolaalapítást. A sürgősségi kormányrendeletet két úton tudják megtámadni: a közigazgatási bíróságon vagy a nép ügyvédjénél. A PMP korábban jelezte, hogy az előbbi lehetőséggel élve támadja meg a rendeletet, a PNL a nép ügyvédje mellett döntött.

A PNL szenátora szerint az ombudszman minden bizonnyal számításba veszi az Alkotmánybíróság és a bíróság döntését. Chirteș azt is előrebocsátotta, hogy mivel az RMDSZ-nek a jelenlegi PSD-kormány révén, Dragnea közvetítésével sikerült feszültségeket keltenie Maros megyében, a PNL figyelemmel követi majd, hogyan járnak el az illetékes hatóságok a líceum ügyében.

(foter.ro)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres tevékenysége felélesztésére, akár egy projekt (...)

Komoly hitel ajánlat Komoly hitelajánlat Sziasztok, természetes személy vagyok, aki a Magyar Köztársaság egész (...)

Személyi kölcsönök egyszerű formaságokkal Jó reggelt kívánok ! Nehezedre esik a problémáid kezelése? Mondj nemet a problémákra...ez (...)

adj fel hirdetést
Noileg
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek