rmdsz 1
2024. április 25., csütörtök Márk napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Nem csillapodnak az indulatok a Jobbik körül

| Vélemények 1 | Nyomtatom | A+ | A-

Egyre több jobbikos politikus gondolja vállalhatatlannak a pártot, például azért, mert nem támogatták a kötelező betelepítéssel kapcsolatos népszavazást, vagy mert a baloldal mellé álltak a felsőoktatási törvénnyel kapcsolatban is. A hét végén a Jobbik korábbi nemzetpolitikai kabinetfőnöke, az erdélyi származású Borbély Zsolt Attila fakadt ki. Mostanra őt és az erdélyi magyarságot is támadják nyilatkozat miatt.


„Az erdélyi magyarság nagyobb része – az észak-amerikai indiánokhoz hasonlóan – megvehető egy marék üveggyönggyel. Ez a marék üveggyöngy a kettős állampolgárság volt” – ezt írta a Jobbik szolnoki elnöke a Facebookon. A közösségi oldalon azután alakult ki vita, hogy Borbély Zsolt Attila, a Jobbik erdélyi származású, egykori nemzetpolitikai kabinetfőnöke élesen bírálta a párt mostani irányvonalát.

Az M1 stábjának arról beszélt, hogy szerinte a Jobbik akkor fordult szembe végképp egykori önmagával, amikor nem támogatta a kötelező betelepítési kvótákról szóló népszavazást. „Ez már a nemzetárulást simán kimeríti. Eddig ilyet csak a magát baloldalnak nevező bűnszövetség követett el” – fogalmazott.

Az erdélyi magyarokat kritizálták 

Szávay István jobbikos országgyűlési képviselő ezután a Facebookon válaszolt volt párttársának. Azt írta: „Zsolt, nagyon sajnálom, hogy ide jutottál. Szerinted választani kell Orbán Viktor és Soros György között, szerintem/szerintünk pedig nem”.

A bejegyzés alatt a Jobbik szolnoki elnöke is kifejtette a véleményét. Úgy fogalmazott: „kezdem azt hinni, hogy az erdélyi magyarok nem érdemelték meg a kettős állampolgárságot. Köreikben ugyanis még a magyarországinál is nagyobb mértékű az elhülyülésre hajlamosság”.

Szotyori-Lázár Zoltán szavait a hozzászólások között többen is kikérték maguknak . A politikus viszont azt válaszolta: semmi okát nem látja, hogy szégyellje magát. Azt írta: „maguk odaát nem szent tehenek, akiket nem lehet kritizálni, hanem egy elbutulásra fokozottan hajlamos massza”.

“Elvtelen fordulat” miatt távoztak 

A Jobbik erdélyi származású egykori kabinetfőnöke a Híradónak arról is beszélt, hogy korábbi pártjának mostanra teljesen vállalhatatlan politikájában a felsőoktatási törvénnyel kapcsolatos alkotmánybírósági beadvány aláírása volt az utolsó csepp.

Ezért hagyta ott a Jobbikot a pomázi szervezet elnöke is. Facebook-oldalán azzal indokolta döntését, hogy jelenlétével „nem legitimálhatta tovább az elvtelen fordulatot”. Mint fogalmaz: „a Jobbik most azt a Soros Györgyöt és a mögötte álló üzleti körök egyetemét félti, ahol többük szerint a közép-európai nemzetállamok ellenségeit képzik”.

Hozzátette: a Jobbikban jó ideje nagy a baj. A bejegyzéshez a pomázi képviselőtestület másik jobbikos tagja is odaírta, hogy társával együtt int búcsút a pártnak.

(hirado.hu)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek

vgá 2017.04.23 15:13:40
turáni átok


Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres tevékenysége felélesztésére, akár egy projekt (...)

Komoly hitel ajánlat Komoly hitelajánlat Sziasztok, természetes személy vagyok, aki a Magyar Köztársaság egész (...)

Személyi kölcsönök egyszerű formaságokkal Jó reggelt kívánok ! Nehezedre esik a problémáid kezelése? Mondj nemet a problémákra...ez (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek