rmdsz 1
2024. április 19., péntek Emma napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

ÖNKORMÁNYZATI BESZÁMOLÓ (37)

| Vélemények 2 | Nyomtatom | A+ | A-

Elfogadtuk a város általános költségvetési tervét az idei évre. Ennek értelmében 2023-ban előre láthatóan összesen több mint 1 milliárd lejből gazdálkodhatnak a városi intézmények.


Támogatjuk a gazdikat, hogy ivartalanítsák a nem fajtatiszta kutyáikat Nagybányán. A tavalyi évhez képest emeltük az erre a célra szánt pénzösszeget: 70 lejt a kisméretű hímek, 140 lejt a közepesek és 200 lejt a nagytestű hímkutyák ivartalanítására szánunk. 100 lejjel segítjük a kistestű nősténykutyák, 200 lejjel a közepes méretűek, 300 lejjel pedig a nagytestű nősténykutyák ivartalanítását. Az ivartalanítási kampányban ugyanakkor 100 lej segítséget nyújtunk a gazdiknak, hogy mikrochippel jelöljék meg a kutyáikat.

A kampány kezdési időpontjáról és a helyszínekről később tájékoztatjuk a nagybányai lakosokat.

Post-mortem díszpolgári címet adományoztunk Vida Géza szobrászművésznek. Régi adósság törlesztése ez a nagybányai közösség felé. 

Fontosnak tartjuk a régi városrészek arculatának megőrzését, ezért visszautasítottuk azt a nagyszabású városfejlesztési tervet, ami radikális beavatkozást jelentene a Griviței (Portörő) utca és a Bay-kert környezetébe. A zömében egy- és kétszintes lakóházak közé egy háromszintes komplex lakó- és kereskedelmi egységekkel felszerelt központ építése gyökeres változást jelentene és lerombolná a csendes, festői bányászváros emlékét. Ezért ezt nem támogattuk.

Hozzájárultunk ahhoz, hogy a város megvásárolja az Unirii sugárút 5. szám alatt levő, volt BCR épületet. Ezzel a lépéssel sikerült a város területén szétszórt igazgatóságokat egy épületbe gyűjteni, így könnyítünk az ügyintézések folyamatában a hozzánk forduló polgároknak. A beszerzés értéke 2,5 millió euró, amit a város két részletben fizet ki a kereskedelmi banknak.

 

Pap Zsolt István – RMDSZ-es alpolgármester

Pintér Zsolt – RMDSZ-es önkormányzati képviselő

 

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek

Nagybánya.ro 2023.03.15 07:33:05
Köszi az észrevételét, javítva.
Dr. Valdman István 2023.03.14 23:12:58
Nem sok egy kicsit a 100 milliárd lej ( több, mint 20 milliárd euro???) költségvetés? Illik egy kicsit figyelmesebben közölni a közérdekű adatokat.


Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Nabídka úvěru Nabídka úvěru Potřebujete naléhavě půjčku? Poskytujeme osobní půjčky? podnikatelské (...)

Megbízható és gyors hitel ajánlat Üdvözlöm! A különféle pénzügyi gondok leküzdése érdekében nem kell többé törődnie (...)

Megbízható és gyors hitel ajánlat Üdvözlöm! A különféle pénzügyi gondok leküzdése érdekében nem kell többé törődnie (...)

adj fel hirdetést
Noileg
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek