rmdsz 1
2024. április 19., péntek Emma napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Szatmár megye megelőzte a Szilágyságot, de Bihart is

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Csökkent ugyan Szatmár megye fertőzöttségi szintje is, de a régióban már csak Kolozs megyében magasabb a ráta, a Szilágyságban pedig már kisebb az összes eset száma, mint nálunk.


Nagyon sokan gyógyultak, ugyanakkor sokan betegedtek is meg, és bár Szatmárban is lassult valamelyest a járvány terjedése, a korábban kiugróan magas fertőzöttségi szintű szomszédos megyékben — főleg a Szilágyságban és Biharban — még inkább sikerült lassítani a közösségi terjedést.

A hátunk mögött hagyott héten Szatmár megyében összesen 788 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak (167 esettel kevesebbet, mint az előző héten), 979-en gyógyultak meg, és sajnos 11-en életüket vesztették a vírusfertőzés szövődményeinek következtében — s bár a megye fertőzöttségi szintje közel egy ezrelékkel, 4,15-re csökkent egy hét leforgása alatt, ezzel együtt a régióban a második legmagasabb, és már az összesetek száma sem nálunk a legalacsonyabb. Persze arról sem szabad megfeledkezni, hogy a hosszú hétvége ünnepnapjain lényegesen kevesebb tesztet végeztek el a közegészségügyi igazgatóságok (Szatmárban például csak a megyei kórház sürgősségi osztályán jelentkezőket, oda beszállítottakat tesztelték, saját kezdeményezésű PCR-tesztelést nem végeztek, és előjegyzést sem vettek fel sem a közegészségügyi igazgatóságnál, sem a mintaelemzésre akkreditált magán-laborközpontban), ennek ellenére a december 1-jei összesítés számadatai így is beszédesek: Kolozs megye: 6,2 ezrelék (21 905 összeset), Szatmár megye: 4,15 ezrelék (5636 összeset), Bihar megye: 3,93 ezrelék (14 174 összeset), Beszterce-Naszód: 3,17 ezrelék (5842 összeset), Szilágyság: 3,12 ezrelék (5551 összeset), Máramaros: 2,68 ezrelék (8648 összeset).

Közel félezren gyógyultak meg

Szatmár megyében december 1-jén már 5636 igazoltan koronavírus-fertőzöttet tartottak nyilván hivatalosan, azaz a hosszú hétvégén 295 új esetet regisztráltak, az újratesztelt betegek közül pedig 51-nek lett ismét pozitív a teszteredménye.

De nemcsak a megbetegedettek, hanem a gyógyultak száma is tovább emelkedett, elérve a 3913-at, ami azt is jelenti, hogy az előző összesítéshez viszonyítva újabb 490 páciensnek sikerült legyőznie a kórt — ugyanakkor sajnos 70-re emelkedett a halálos áldozatok száma: a 67 és 84 év közötti, krónikus betegségekben is szenvedő négy férfi és két nő páciens a Nagykárolyi Városi Kórház, a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház és az Avasfelsőfalui Városi Kórház intenzív terápiás osztályán vesztette életét a koronavírus-fertőzés szövődményei következtében.

Házi elkülönítésben 1879-en vannak, az elvégzett tesztek száma pedig 44  448-ra emelkedett, azaz az előző összesítés óta 679 mintát elemeztek, amelyeknek az 51%-a lett pozitív.

Az utóbbi hetekben-hónapokban megszokottnál jelentősen nagyobb forgalmat bonyolított le a petei határátkelő, ahol a hosszú hétvége alatt 9754 utazó lépett az ország és a megye területére, közülük 901 személynek kellett házi elkülönítésbe vonulnia, a többiek, mivel valamennyien a zöldnek, azaz biztonságosnak minősített országokból/régiókból érkeztek, vagy felmutatták a negatív koronavírustesztet, s a kikérdezés és gyors vizsgálat nyomán tünetmentesnek minősítette őket az átkelőnél szolgálatot teljesítő egészségügyi személyzet, korlátozások nélkül folytathatták útjukat; míg a csanálosi átkelőnél belépésre jelentkezők közül 35 személynek kellett karanténba vonulnia, a halmi átkelőnél pedig most sem jelentkezett belépésre egyetlenegy olyan személy sem, akinek házi elkülönítésbe kellett volna vonulnia.

(frissujsag.ro)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Megbízható és gyors hitel ajánlat Üdvözlöm! A különféle pénzügyi gondok leküzdése érdekében nem kell többé törődnie (...)

Nabídka úvěru Nabídka úvěru Potřebujete naléhavě půjčku? Poskytujeme osobní půjčky? podnikatelské (...)

Megbízható és gyors hitel ajánlat Üdvözlöm! A különféle pénzügyi gondok leküzdése érdekében nem kell többé törődnie (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek