rmdsz 1
2024. március 29., péntek Gedeon napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Továbbra is mi vagyunk az EU legjobbjai gazdasági növekedésben

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Az Európai Unió országai közül Románia gazdasága bővült a legnagyobb mértékben, 5,7%-kal, a második negyedévben, az előző év ugyanazon időszakához viszonyítva - közölte az EU statisztikai hivatala.


Az Eurostat szerint a bruttó hazai termék (GDP) éves összevetésben 5,7%-kal nőtt az első és a második negyedévben egyaránt. Április-júniusban az euróövezetben átlagban 2,2%-kal, az Európai Unióban pedig 2,3%-kal bővült a bruttó hazai össztermék az első negyedévben jegyzett 1,9%, illetve 2,1%-hoz képest. 

Az előző negyedévhez viszonyítva a román GDP növekedése 1,6 százalékos volt, és ezzel az eredménnyel Románia a második az EU-ban. Csak Svédország előzi meg, ahol az első negyedévhez viszonyítva a második negyedévben 1,7%-kal nőtt a gazdaság. Az euróövezetben és az Európai Unióban egyaránt 0,6 százalékkal nőtt a GDP az idei második negyedévben az előző három hónapban elkönyvelt 0,5%-os bővüléshez képest.

Az Eurostat által közzétett adatok megegyeznek az Országos Statisztikai Intézet (INS) által szerda reggel közöltekkel. Az INS szerint a második negyedévben 5,9%-kal bővült a gazdaság az előző év ugyanezen időszakához viszonyítva. A szezonális hatásoktól megtisztított adatsor szerint az idei első negyedévvel összevetve 1,6%-os, tavaly április-júniushoz képest 5,7%-os volt a növekedés.

(penzcsinalok.transidex.ro)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. (...)

Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. Ö Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. (...)

Üdvözölni! Ha bármilyen helyzetre pénzre van szüksége, írjon nekem személyes igényei miatt. Hiteleket és befektetéseket vállalok mindenféle ügylethez. Kérjük, a hiteligénylésben pontosan adja meg a kért összeget és dátumot, hogy cserébe be tudjam mutatni Üdvözölni! Ha bármilyen helyzetre pénzre van szüksége, írjon nekem személyes igényei (...)

adj fel hirdetést
Noileg
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek