rmdsz 1
2024. március 29., péntek Gedeon napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Turos Lóránd és Nagy Szabolcs vette át a Máramaros megyei magyarság parlamenti képviseletét

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Turos Lóránd Szatmár megyei szenátor és Nagy Szabolcs Szatmár megyei képviselő vette át a Máramaros megyei magyarság parlamenti képviseletét azt követően, hogy az RMDSZ kizárta soraiból és parlamenti frakciójából Apjok Norbert Máramaros megyei képviselőt.


A képviselet átruházását péntek délután jelentették be az RMDSZ érintett politikusai egy nagybányai sajtótájékoztatón. Az eseményen Zahoranszki István is jelen volt, aki kormányfőtitkár-helyettesként vállalta a Máramaros megyei magyar ügyek képviseletét. Székely István az RMDSZ Nagybánya központú területi szervezetének a megbízott elnöke elmondta: a közeljövőben állóurnás tisztújítást tartanak az RMDSZ Máramaros megyei helyi szervezeteiben, amelyeken nemcsak az RMDSZ-tagok, hanem a magyar közösség összes tagja leadhatja szavazatát. Horváth Anna, a történelmi Máramaros területi RMDSZ-szervezetnek a megbízott elnöke az MTI kérdésére elmondta: az RMDSZ jelenleg nem tervez jogi lépéseket Apjok Norbert képviselő ellen, aki korábban maga is elismerte, hogy hamisított diplomát csatolt az RMDSZ képviselőjelölti dossziéjához, hogy megfeleljen a szövetség által támasztott feltételeknek. Az RMDSZ-ből kizárt Apjok Norbert irodavezetőjének a kérdésére, hogy az RMDSZ kész-e együttműködni a függetlenként is a máramarosi magyarságot képviselő Apjok Norberttel, Horváth Anna kijelentette: a csapatmunkának két része van a csapat és a munka. Miután Apjok Norbert már nem tagja a csapatnak, nem képzelhető el vele együttműködés. Apjok Norbertet február elsején zárták ki az RMDSZ-ből, miután a képviselő a tavaly decemberi parlamenti választásokon úgy szerzett újabb mandátumot, hogy nem teljesítette az RMDSZ által megszabott jelölési feltételeket. A második képviselői mandátumát töltő politikus hamis oklevéllel próbálta igazolni nem létező felsőfokú végzettségét. A politikus négy nappal a decemberi parlamenti választások előtt nyilatkozatot juttatott el az RMDSZ elnökségéhez, amelyben vállalta, hogy - ha megválasztják - lemond a képviselői mandátumáról. Miután azonban az RMDSZ Máramaros megyében is képviselethez jutott, az RMDSZ megyei jelöltlistáját vezető Apjok Norbert letette a hivatali esküt, képviselői megbízatása visszaadását pedig arra hivatkozva utasította el, hogy "nem kapott választ" a lemondását kilátásba helyező nyilatkozatra az RMDSZ elnökségétől. 

(MTI)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. (...)

Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. Ö Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. (...)

Üdvözölni! Ha bármilyen helyzetre pénzre van szüksége, írjon nekem személyes igényei miatt. Hiteleket és befektetéseket vállalok mindenféle ügylethez. Kérjük, a hiteligénylésben pontosan adja meg a kért összeget és dátumot, hogy cserébe be tudjam mutatni Üdvözölni! Ha bármilyen helyzetre pénzre van szüksége, írjon nekem személyes igényei (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek