rmdsz 1
2024. április 19., péntek Emma napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Vöröskereszt: Egyre több helyi háború zajlik

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Több mint kétszeresére nőtt a nem nemzetközi fegyveres konfliktusok száma a világon az évszázad eleje óta - írta kedden közzétett jelentésében a Vöröskereszt Nemzetközi Bizottsága (ICRC).


A konfliktusokban több érintett fél van mint régen, az elmúlt hat évben pedig több fegyveres csoport jelent meg, mint az azt megelőző 60 évben - idézi a tanulmányt az MTI.

Az ICRC jelentése szerint a két fél között zajló konfliktusok csak a harmadát teszik ki az összesnek, míg az esetek 44 százalékában az összecsapások 3-9 fél között zajlanak. 

A harcok sújtotta államok mintegy negyedében több mint tíz hadviselő fél van. A Líbiában 2011. február 15-én kezdődött felkelés nyomán kialakult harcokban például csak Miszráta északnyugati városban 236 fegyveres csoportot jegyeztek fel. A 2011 márciusa óta tartó szíriai polgárháborúban pedig több mint ezer fegyveres csoport harcolt 2014-ben.

A tanulmány kitért arra is, hogy a jelenlegi fegyveres konfliktusok mintegy 40 százalékában vesznek részt dzsihadista csoportok.

A jelentés szerint a fegyveres csoportokkal folytatott párbeszéd egyes esetekben "kedvező eredményekkel jár mind a lakosságra, mind a humanitárius szervezetek munkatársaira nézve".

(index.hu)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Nabídka úvěru Nabídka úvěru Potřebujete naléhavě půjčku? Poskytujeme osobní půjčky? podnikatelské (...)

Megbízható és gyors hitel ajánlat Üdvözlöm! A különféle pénzügyi gondok leküzdése érdekében nem kell többé törődnie (...)

Megbízható és gyors hitel ajánlat Üdvözlöm! A különféle pénzügyi gondok leküzdése érdekében nem kell többé törődnie (...)

adj fel hirdetést
no
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek