rmdsz 1
2024. április 25., csütörtök Márk napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

1500. lapszámnál a Bányavidéki Új Szó

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Amint azt a mai lapszám főoldalán is láthatták, ez az 1500. lapszámunk. Sok, vagy kevés? Döntse el a kedves Olvasó, akinek, akiért és akivel készül a lap. Támpontul szolgáljanak az alábbiak.


Ha arra gondolunk, hogy egyre inkább elszorványosodó térségben élük, sok ez az 1500 lapszám, kész csoda, hogy a nehézségek ellenére az Új Szó egyetlen egyszer sem hiányzott az újságárudákból, az előfizetők asztaláról.


Amennyiben a régmúltba tekintünk vissza, megállapíthatjuk, hogy bizony kevés ez az 1500 lapszám, hiszen annak idején napilapként is ,,üzemelt” a ,,zöld újság” jogelődje, ami sajnos mára már elképzelhetetlen célkitűzés lenne.


Így hát a két véglet ellenére válasszuk inkább az arany középutat: az 1500 lapszám pont annyi, amennyire a Máramaros megyei magyarságnak szüksége volt az elmúlt években, évtizedekben.
Legutóbb az 1000. lapszám megjelenéséről emlékeztünk meg, a Vinkliben adtunk találkát munkatársainknak, levelezőinknek, támogatóinknak, akik közül sajnos sokan már az égi szerkesztőségben védelmezik az írott magyar szót. Klacsmányi Sándor, Lönhardt Katalin, Metz Győző, dr. Sasi Nagy Béla, Szász György – csak néhányan azok közül, akikkel 500 lapszámmal ezelőtt még együtt ünnepeltünk, s ma már a hiányukkal szembesülünk.

Bízunk abban, hogy a nem éppen kedvező előjelek ellenére a 2000. lapszám megjelenését is megünnepelhetjük majd. Ez csakis a Máramaros megyei magyar közösség összefogásával sikerülhet.
Az ismert Wass Albert-verset parafrazálva hinnünk kell, hogy: az idő szalad, a lap marad, a lap marad.

A Bányavidéki Új Szó szerkesztősége

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres tevékenysége felélesztésére, akár egy projekt (...)

Komoly hitel ajánlat Komoly hitelajánlat Sziasztok, természetes személy vagyok, aki a Magyar Köztársaság egész (...)

Személyi kölcsönök egyszerű formaságokkal Jó reggelt kívánok ! Nehezedre esik a problémáid kezelése? Mondj nemet a problémákra...ez (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek