Kétharmad plusz egy mandátuma van a Fidesz-KDNP-nek 98,96 százalékos feldolgozottságnál

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

A vasárnapi országgyűlési választás eredményének közel száz százalékos feldolgozottsága mellett nagyon úgy tűnik, hogy a Fidesz-KDNP nem csupán folytathatja a kormányzást, de ismét meglehet a kétharmados többsége. Az ellenzéki pártoknál lemondási hullámot eredményezett a kudarc.


Zsinórban harmadszor nyeri fölényesen az országgyűlési választásokat a Fidesz-KDNP, Orbán Viktor pedig negyedik miniszterelnöki mandátumára készül. Az április 8-i választás eredményeinek  majdnem végleges, 99 százalékban feldolgozott eredményei szerint a kormánypártok kétharmados többséget szereztek a magyar törvényhozásban.

Eggyel nőtt a Fidesz-KDNP mandátumainak száma – 98,96 százalékos feldolgozottság

 

A levélben leadott szavazatok összeszámolása során szerzett szavazatokkal eggyel bővült, 134-re nőtt a Fidesz-KDNP által elnyert mandátumok száma, a Jobbiké eggyel csökkent – derül ki a Nemzeti Választási Iroda hétfő délután frissített adataiból, amely 98,96 százalékos feldolgozottságot mutat.

Az NVI vasárnap kezdte meg a levélben érkezett szavazatok számlálását. Hétfő délelőttig 96 751 érvényes levélszavazatot számoltak össze, ebből 91 660-at kapott a Fidesz-KDNP pártszövetség, míg a Jobbikra 1113-an, az LMP-re 1099-en, az MSZP-Párbeszéd szövetségre 686-n, a Momentumra