Vizes vb: aranyért játszik a magyar pólóválogatott

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Kíméletlen második félidei védekezéssel - és egy kis szerencsével - győzte le 7-5-re csütörtök este Görögországot a házigazda magyar vízilabda válogatott a Budapesten zajló vizes világbajnokság elődöntőjében.


A Hajós Alfréd Uszodát ismét zsúfolásig megtöltő közönség jelentős része maradt a másik elődöntőn is, hogy megtudja, Szerbiával vagy Horvátországgal csapnak-e össze Märcz Tamás tanítványai a szombat esti döntőben.

A találkozó első gólját a görögök lőtték Genidounias révén, aki - mint utóbb kiderült - a balkáni csapat leggólerősebb játékosa volt ezen a találkozón. A válasz nem váratott sokáig magára, Erdélyi Balázs is felavatta Flegkast. Az első negyedben még egy találat esett, de az biztosan beleégett a 7200 néző retinájába, Horsnyánszky Norbert a magyar támadóidő lejárta előtt 2 másodperccel eresztette el egy olyan forduláslövést, aminél Flegkas csak néző volt.

A második negyedben Fountoulis gyorsan egyenlített, majd Flegkas mutatott be egy pár nagy védést. A magyar bombagól-gyáros Vámos Márton vállalta a felelősséget, akkor, amikor látszólag senki sem merte, és egy újabb távoli lövéssel szerezte vissza a magyar előnyt. (2-3).

Genidounias percei következtek, a görög pólós előbb egyenlített, majd előnyhöz is juttatta csapatát. Amikor a magyar csapatkapitány Varga Dénes ejtése is a felső lécre esett, akkor úgy tűnt, hogy gondok lesznek.

A szerencse forgandó - szól a népi bölcselet, s ez a következő magyar támadáskor be is igazolódott. Gór-Nagy Miklós lövése a görög kapufáról Flegkasra pattant, akinek a hátáról a kapuban kötött ki. A nagyszünet előtti utolsó támadás a magyaroké volt, Märcz Tamás időt kért és nagyon jól instruálhatta tanítványait, ugyanis 5 másodperccel a sípszó előtt Hárai Balázsnak sikerül leráznia védőjét és egy újabb fordulásgóllal 5-4-es előnyhöz juttatnia csapatát.

A szünet utáni első gólt Vámos Márton lőtte, és ekkor még nem sejtettük, hogy több találat nem is esik ebben a negyedben. Ehhez az is kellett, hogy a hellének négyszer (!) találják telibe a kapufát.

A záró negyedben sikerült először a görögök gyorsúszójának megelőznie Manhercz Tamást és eggyel több támadáshoz juttatnia csapatát. A vendégek ekkor már elkezdtek kapkodni, és helyzetüket tovább rontotta, hogy Horsnyánszky újabb bombagóljával 3-ra nőtt a különbség. 

Ezután Nagy Vikor percei következtek, aki valósággal megbabonázta a görög pólósokat, ebben az időszakban 4-5 nagy védést is bemutatott. Amikor egy magyar kiállítás után Märcz Tamás is sárgát kap és a görögök kettős emberelőnyből sem tudnak gólt lőni, akkor már érezni lehetett, hogy ez meglesz. 

A végén még kozmetikáztak egyet a hellének az eredményen, de a magyar közönség ekkor már ünnepelte a világbajnoki döntőbe jutást.

A görögök elleni elődöntő után a Maszol kiküldött tudósítója a vegyes zónában kapta mikrofonvégre Märcz Tamás szövetségi kapitányt.

És a találkozó talán legjobbjának számító Nagy Viktort.

Szombaton lesz a döntő, de hol?

Märcz Tamás szövetségi kapitány együttese szombaton száll vízbe legközelebb: a világbajnoki címért zajló összecsapást a szerb-horvát csata győztesével 21.30-tól rendezik. 

A találkozó helyszínéről pénteken döntenek, ugyanis - mint korábban írtuk - felmerült, hogy amennyiben a magyar válogatott érdekelt lesz a fináléban, akkor a 12 ezer férőhelyes Duna Arénába költöztetik a mérkőzést.

"Már csak az a kérdés, hogy az Omega, illetve a televíziós közvetítés feltételei megengedik-e a változtatást" - nyilatkozta a csütörtök esti elődöntő után az M4 Sportnak Gyárfás Tamás, a nemzetközi szövetség (FINA) legszűkebb döntéshozó testületének tagja, aki megerősítette, hogy a helyszínváltoztatás csupán technikai kérdés, a vb szervezőbizottságán nem múlik. Gyárfás elárulta, hogy az ügyben pénteken napközben várható döntés.

Gyárfás Tamás az ügyben egyeztetett Kemény Dénessel, a Magyar Vízilabda Szövetség elnökével, majd vele egyetértésben tárgyalt Cornel Marculescuval, a FINA ügyvezető igazgatójával, akik jóváhagyták az ötletet.

A helyszínváltoztatás esetén az eladott, helyre szóló jegyeket hasonló pozícióba szóló belépőkre kell átváltani, viszont ötezerrel többen láthatják a helyszínen a finálét. Az esetleges váltás gondot jelenthet az esemény televíziós közvetítői számára, akiknek a 21.10-kor véget érő úszóversenyek után teljesen át kellene építeniük a kameraállásaikat.

Emiatt viszont az eredetileg kitűzött 21.30-as kezdés biztosan nem tartható a vízilabda-finálé esetén, és amennyiben egy órával később indulna a mérkőzés, azt egyeztetni kell az eseményt sugárzó valamennyi tévétársasággal is. Emellett az uszoda teljes kiürítését, illetve a pólódöntőre érkezők beengedését is le kellene tudni alig több mint egy óra alatt, továbbá a medenceteret is teljesen át kell rendezni. Az úszóknál ugyanis máshol helyezkednek el a versenybírók, míg a pólósoknál zsűriasztal van, továbbá külön bírói dobogó a medence két oldalán.

A hivatalos időmérést ellátó Omega cégnek le kellene szerelnie az összes, úszásnál használt berendezését, felváltani a vízilabdánál használatos eszközökre, majd mindezt másnap reggelre ismét visszacsinálni, hiszen vasárnap lesz az úszóviadal zárónapja.

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek

Írja meg véleményét:

 

a hozzászólások felülvizsgálatát és törlési jogát fenntartjukidea 2016


árfolyam:
1 euro = 4.5883 RON
1 dollár = 3.9066 RON
100 forint = 10000 RON
isk
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Családi házat vásárolnék Családi házat vásárolnék Nagybányán. Tel. 0745883132.

Betanított munkák nyelvtudás nélkül Szlovákiai és Csehországi autógyárakba keresünk munkavállalokat nyelvtudás nélkül. (...)

Virág nagykereskedés Nagybánya A magyarországi székhelyű Virág Trend KFT, munkatársat keres a nagybányai (...)

adj fel hirdetést
mmhirlap

SZAVAZÁS

Milyen helyi, magyar érdekeltségű projektet tart legfontosabbnak?

szavazok

a szavazás állása
korábbi szavazatok

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek

Sógor András DARNAI ÁRPÁD – a máramarosi magyar (...)

Nyugodjék békében.

RIST ZITA HAJNALKA Nagybányai úszó is versenyzik a (...)

A NYITOUNNEPSEGGEL AZ ANYAORSZAGIAK (...)

Grof Laszlo - Oxford Gazdag nyári programok a nagybányai (...)

Gratulalok a Teleki Magyar Haz aldott, (...)

Grof Laszlo - Oxford 130 éve született és 30 éve halt (...)

Koszonom-koszonjuk a megemlekezest, - (...)

RIST ZITA HAJNALKA Pénteken kvíz-est

Nagy lelkesedessel varom minden honap (...)

Kovács János Magyarország megvétózza a (...)

Ha valakinek nem világos a magyarok (...)

Telepes Hunor Áder János minden magyar (...)

Igazi államelnökünk van oda át. Jó (...)

vgá Szilágyi Zsolt maradt az EMNP elnöke

Minden jót, Sziszi (Szilágyi Zsolt)!

vgá Magyarul a kórházakban: az (...)

üröm az örömben

Tasnádi András Zsolt lelkipásztor Nagyhéti egyházi hírek

A Nagybánya-Újvárosi Református (...)

LAZAR LACI Zongorakoncert

GRATULALOK...

vgá Hát persze, hogy nem váltják le (...)

miért is váltanák le, kész (...)

vgá Nagybánya polgármesteri hivatala (...)

szép legyen a főtér

Zaboraski Trinita Beiktatták Máramarossziget (...)

Lovász Istvánnak hívják a lelkész (...)

Gabriella Szigeti Beiktatták Máramarossziget (...)

Lehet tudni a nevét?

Gorzo( Sandor ) Zita Hogyan tovább?

Mely koszonettel es halaval tartozunk (...)

Ibolya Hatósági vizsgálódás Böjte Csaba (...)

Miért kell minden EMBERI (...)

theresia trenn Beiktatták Máramarossziget (...)

keresem Maramarosszigeten a regen ott (...)

Tündérke Hatósági vizsgálódás Böjte Csaba (...)

'Csendesedjünk el, és kérjük (...)

Kellner Judit Hatósági vizsgálódás Böjte Csaba (...)

Még hány bőrt akarnak lehúzni Csaba (...)

dioszegi imre Hatósági vizsgálódás Böjte Csaba (...)

Ezek a szemetek mingyart a magyarsag (...)

Kovacs lajos Hatósági vizsgálódás Böjte Csaba (...)

Mindentlátó te az alapitványnál (...)

Székely betyár Hatósági vizsgálódás Böjte Csaba (...)

Ásd el magad mindentlátó! Ne ítélj (...)

Mindentlátó Hatósági vizsgálódás Böjte Csaba (...)

Ha tiszteséges lenne, akkor mitől (...)

remete balatoni Hatósági vizsgálódás Böjte Csaba (...)

Nem vagyok optimista a vizsgálatok (...)

véleményt, a cikkek végén az erre kijelölt helyen, lehet írni

tmh
x Ezt olvasta?

A nagybányai SZENT ISTVÁN NAPOK hétvégi programja

A nagybányai SZENT ISTVÁN NAPOK hétvégi programja