Iohannis: Egy amnesztiáról és közkegyelemről szóló esetleges kormányrendelet példátlan politikai válságot idézne elő

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Klaus Iohannis államfő szerint katasztrófával érne fel Románia számára, ha a kormány amnesztiáról és közkegyelemről szóló sürgősségi rendeletet fogadna el.


"Egy ilyen rendelet példátlan politikai válságot idézne elő Romániában" - mondta az elnök a Cotroceni-palotában adott nyilatkozatában.

Iohannis emlékeztetett, 2017 elején is kiadott az akkori kabinet egy amnesztiáról és közkegyelemről szóló rendeletet, nagyszabású utcai tüntetéseket váltva ki ezzel, a román állampolgárok ugyanis nem értenek egyet a kezdeményezéssel.

"A 13-as rendeletet végül visszavonták, de vannak arra utaló jelek, hogy a Szociáldemokrata Párt nem állt el az ötlettől, néhány PSD-s politikus nyilvánosan is beszélt a témáról" - fogalmazott.

Az elnök felhívást intézett a "józan eszű" szociáldemokratákhoz, tegyenek meg mindent annak érdekében, hogy a téma kerüljön le a kormány napirendjéről, majd hozzátette, szükség esetén ő maga is minden rendelkezésére álló eszközt felhasznál majd, hogy megakadályozzon egy ilyen intézkedést.

(agerpes.ro)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek

Írja meg véleményét:

 

a hozzászólások felülvizsgálatát és törlési jogát fenntartjukidea 2016


árfolyam:
1 euro = 4.7228 RON
1 dollár = 4.1899 RON
100 forint = 146.79 RON