k rmdsz
2024. április 17., szerda Rudolf napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Babos Tímea másodszor világbajnok párosban

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Babos Tímea megvédte a címét párosban a WTA-világbajnokságon, ezúttal a francia Kristina Mladenoviccsal az oldalán duplázott Szingapúrban. Babosék második kiemeltként a világelső Barbora Krejcikova, Katerina Siniakova cseh kettőst győzték le 6:4, 7:5-re az 1 óra 24 perces döntőben.


Babos volt az egyetlen világbajnok a négyesből, tavaly Andrea Hlavackovával az oldalán tudott nyerni Szingapúrban. 2018-ban viszont visszatért korábbi párospartneréhez, Mladenovichoz.

A két páros korábban egyszer játszott, a birminghami elődöntőben Babosék 7:5, 7:6-ra tudtak győzni. Az rögtön az elején látszott, hogy az első kiemelt cseh páros most sem lesz könnyű ellenfél. Nagyon jó ritmusban mozogtak, de Babosék is nagyszerűen kezdtek, és a meccs előrehaladtával többször is el tudták bizonytalanítani ellenfelüket.

Babos az első adogatójátékát semmire hozta, és az első szettben szinte végig magabiztosan adogatott, miközben Mladenovic a hálónál volt nagyon hatékony. A csehek 3:3 után bizonytalanodtak el először, Siniakova adogatása rögtön kettős hibával indult, Babos egy átemeléssel is zavarba tudta hozni az ellenfelet.

Brékelőnybe került a magyar-francia kettős, és Mladenovic biztos kézzel erősítette meg a bréket. A szettért szerválva nem működtek Babos első szervái, de aztán 0-30 után a jó első adogatások mögött újra irányítani tudtak, hozták a játszmát.

A második szett elején a csehek kicsit jobban kezdtek, Babos is rontott néhányszor, így két bréklabdához jutott az ellenfél. Azonban Babosék odatették magukat, és megfordították a gémet. 2:2 után megint a csehek kerültek bajba. Babos nagy tenyerese két bréklabdát ért, aztán sikerült is szett- és brékelőnybe kerülniük.

A következő gémben azonban a csehek rögtön visszajöttek, sikerült elvenniük Babos adogatását. Fej fej mellett mentek tovább, de nagyon fontos volt, hogy magabiztosan oldották meg a szettben maradást Babos következő adogatásánál. Ebből lendületet vettek, a csehek többször is rontottak, Babos pedig újból nyerőkkel villant meg. Az első két bajnoki labdájukat még elidegeskedte Mladenovic, de a harmadikat már megcsinálták Babosék.

„Örülök, hogy megoszthatom Kikivel ezt a pillanatot, nagyon hiányozni fog Szingapúr. Remélem, jövőre is itt leszek majd" – mondta Babos. Mladenoviccsal együtt a névadó csehszlovák-amerikai sztártól vették át a Martina Navratilova-kupát.

A magyar és a francia teniszező nagyszerű évet zárt: a szezont az Australian Open megnyerésével nyitották, majd a birminghami tornán győztek, döntősök voltak a US Openen, most pedig a WTA-vébével koronázták meg a szezont. Babos a vébé előttig 12 héten át vezette is a páros világranglistát.

(index.hu)

 

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Súlyos kölcsönök magánszemélyek között Súlyos kölcsönök magánszemélyek között Helló Egy nemzetközi pénzügyi intézmény (...)

Súlyos kölcsönök magánszemélyek között Súlyos kölcsönök magánszemélyek között Helló Egy nemzetközi pénzügyi intézmény (...)

Súlyos kölcsönök magánszemélyek között Súlyos kölcsönök magánszemélyek között Helló Egy nemzetközi pénzügyi intézmény (...)

adj fel hirdetést
no
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek