rmdsz 1
2024. március 29., péntek Gedeon napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Európa-bajnok a magyar férfi vízilabda-válogatott

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

ELKÉPSZETŐEN IZGALMAS MECCSEN LETT EB-GYŐZTES A MAGYAR FÉRFI VÍZILABDA-VÁLOGATOTT


A magyar férfi vízilabda-válogatott büntetők után 14-13-ra legyőzte a döntőben Spanyolországot a Duna Arénában zajló vízilabda Európa-bajnokság férfitornáján, így Märcz Tamás együttese 21 év után lett újra aranyérmes a kontinensviadalon.

 

A 2014-es hazai rendezésű Eb óta először jutott döntőbe,győznie legutóbb 1999-ben Firenzében sikerült, annak a csapatnak még játékosként tagja volt a mostani szövetségi kapitány, Märcz Tamás.A spanyolok elleni meccs eredményétől függetlenül már olimpiai kvótát szerzett a magyar csapat, így legalább azért nem kellett izgulni. 

A magyarok a spanyolokkal együtt szerepeltek a csoportkörben, a két csapat egymás elleni rangadóján múlt csütörtökön 11-11-es döntetlen született.

A magyar és a spanyol válogatott is vereség nélkül jutott el a fináléig, igaz a rivális együttes két alkalommal is döntetlent játszott. A magyar válogatott megnyerte a C csoportot, Törökországot (19-5) és Máltát (26-0) is könnyedén győzte le, míg a spanyolokkal döntetlent játszott (11-11). A csoportelsőséget épp a Málta elleni kiütéses győzelemmel sikerült abszolválni, amely egyben azt is jelentette, hogy Märcz Tamás csapata közvetlenül a negyeddöntőbe jutott. Ott pedig Oroszország sem okozott különösebb gondot a csapatnak (14-10). Az elődöntőben Montenegró következett, és 10-8-as magyar győzelem.

A spanyolok a csoportban legyőzték Máltát (23-7), majd következett a magyarok elleni 11-11-es döntetlen. Bár a törököket 24-7-re legyőzték, ez is kevés volt a csoportelsőséghez Varga Dénesék Málta elleni gálája miatt. A spanyolokban így egy meccsel „több van", ugyanis már a nyolcaddöntőben is kénytelenek voltak a medencébe ugrani. Igaz, a németek nem jelentettek nekik sok gondot (12-6). Ezt követően jött talán a legnagyobb bravúr, a negyeddöntőben a torna egyik, ha nem a legnagyobb esélyesét, a szerbeket is megverték büntetők után (10-9). Az elődöntőben újabb nagy csatát nyertek meg, a horvátokat győzték le 9-8-ra.

A spanyol válogatottal az elmúlt három évben tíz hivatalos mérkőzést játszottunk, ha idevesszük a mostani Eb-találkozót is: hét magyar győzelem mellett két vereség és egy döntetlen született.Ezekből két meccs is ötméteresekkel dőlt el, egyszer a magyar, egyszer a spanyol válogatott jött ki jobban belőle. A tavalyi világbajnokságon például győzni tudtunk a csoportmeccsen, de a Világligában és az Európa Kupában is születtek szép magyar győzelmek.

Tovább az Origo.hu-n

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. (...)

Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. Ö Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. (...)

Üdvözölni! Ha bármilyen helyzetre pénzre van szüksége, írjon nekem személyes igényei miatt. Hiteleket és befektetéseket vállalok mindenféle ügylethez. Kérjük, a hiteligénylésben pontosan adja meg a kért összeget és dátumot, hogy cserébe be tudjam mutatni Üdvözölni! Ha bármilyen helyzetre pénzre van szüksége, írjon nekem személyes igényei (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek