rmdsz 1
2024. április 20., szombat Konrád, Tivadar napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Ezüstérmes lett a székely hokicsapat a világjátékokon

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Második helyen végzett, ezüstérmet szerzett a Székelyföldet képviselő Csíkszeredai Fortunato Devils csapata Innsbruckban a World Masters Games hokitornáján.


Az ausztriai Innsbruckban január 10–19. között zajló veterán világjátékokon (World Masters Games) szerdán este zárult a 30 éven felüliek hokitornája, amelyen minden várakozást túlszárnyalva ezüstérmet szerzett a Csergő-testvérek által a 21 éve alapított Csíkszeredai Fortunato Devils.  A világeseményre 30 éven felüliek nevezhettek, jégkorongban pedig külön torna zajlott a 30 éven felüliek, és külön az 50 éven felüliekből álló csapatok számára.

Székelyföld csapata az alapszakaszban hat mérkőzést játszott, öt győzelemmel és egy vereséggel második helyen zárta a csoportkört. Csergőék 6–2-re győztek a SC Fairplay Innsbruck, 6–5-re a Brisbane Rusty Blades, 10–0-ra a HC Hunters Homole, 15–1-re az EC Newcommers Innsbruck és 10–5-re a Belfort Funny Lion ellen, majd 4–1-re kikaptak a Dom`s Hockey Innsbruck együttesétől.

A tornán induló hét együttes közül az első négy elődöntőbe jutott, ahol a negyedik az elsővel, a második pedig a harmadikkal játszott, majd a két győztes az aranyéremért, a két vesztes pedig a bronzéremért lépett jégre.

A Fortunato 6–3-ra nyert az ausztrál Brisbane elleni elődöntőben, a másik ágon pedig a házigazda Innsbruck legjobb csapata 12–0-ra hengerelt a cseh Homole elleni meccsen. Innsbruck–Csíkszereda döntő volt, ahol a gól nélküli első harmadot követően Csergő Zsolt és Zerkula Zsolt góljaival a második szünetben 2–0-ra vezetett az erdélyi gárda, az utolsó játékrészben azonban fordítottak a házigazdák, és 3–2-re győztek.

Végeredmény, veterán világjátékok, +30-as korosztály 1. Dom`s Hockey Innsbruck (osztrák), 2. Csíkszeredai Fortunato Devils (romániai), 3. Brisbane Rusty Blades (ausztrál), 4. HC Hunters Gomole (cseh), 5. SC Faiplay Innsbruck (osztrák), 6. EC Newwcomers Innsbruck (osztrák), 7. Belfort Funny Lions (francia).

A kanadai táblázat élén Csergő Zsolt (Fortunato) végzett 23 ponttal (16 gól + 7 gólpassz). Csapattársa, Moldován Ervin harmadik lett ebben a rangsorban 21 ponttal (10+11). A góllövőlista élén szintén Csergő Zsolt végzett. Csergő Zsolt csapatvezető elmondta, hogy az Innsbruck központjában szerdán este megtartott díjkiosztó ünnepségen a Fortunato Devils egy székely zászlót vitt a pódiumra, a hangosbemondó pedig kihangsúlyozta, hogy az ezüstérmes csapat Erdélyből érkezett. A 4. Téli Világjátékokon több mint háromezren vesznek részt, a világ szinte minden tájáról érkező 30 éven felüli sportolók 12 sportágban mérik össze tudásukat. A világ legnagyobb téli sportok fesztiváljának mottója: Sport mindenkinek, minden korosztálynak. Célja, hogy minden korcsoportot ösztönözzön az aktív és sportos életmódra.

Az ezüstérmes Fortunato Devils csapatának összetétele: Szőcs Hunor, Gergely Attila, Fodor Szilveszter, Tamás Nándor, András Zsolt, Fodor Krisztián, Dezső István, Szőcs Botond, Zerkula Zsolt, Kánya Attila, Kovács Norbert, Nagy Attila, Csergő Róbert, Farkas Zoltán, Csergő Zsolt, Moldován Ervin és Borbát Imre.

(szekelyhon.ro)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Személyi kölcsönök egyszerű formaságokkal Jó reggelt kívánok ! Nehezedre esik a problémáid kezelése? Mondj nemet a problémákra...ez (...)

Személyi kölcsönök egyszerű formaságokkal Jó reggelt kívánok ! Nehezedre esik a problémáid kezelése? Mondj nemet a problémákra...ez (...)

Személyi kölcsönök egyszerű formaságokkal Jó reggelt kívánok ! Nehezedre esik a problémáid kezelése? Mondj nemet a problémákra...ez (...)

adj fel hirdetést
n
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek