k rmdsz
2024. április 24., szerda György napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Karnyújtásnyira a XXIII. téli olimpia!

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

A téli olimpiai játékokon 2018. február 9. és 25. között a dél-koreai, Phjongcshang-ban tizenkilenc magyar versenyző indul. Székely Dávidot, az M4 Sport csatornaigazgatóját az eddigi eredményekről és előzetes várakozásairól kérdeztük.


A téli olimpia kiemelt fontosságú esemény, amelyen 92 ország méretteti meg magát, ezzel együtt sokkal kisebb léptékű, mint a nyári játékok. Kiemelten fontos és a külhoni nézőket érintő előrelépés, hogy ez az első olimpia, amelyet korlátozás nélkül követhetnek figyelemmel a szomszédos országok területéről is, amennyiben a kábelszolgáltatójuknál előfizetett csomagba az M4 Sport kínálata beletartozik. A nemrégiben életbe lépett szerződéssel az MTVA 2024-ig szerezte meg a sportközvetítések jogát, ez az időszak két téli és két nyári olimpia eseményeit is felöleli.

A versenyen számos újdonság vár a nézőkre: először rendeznek versenyt vegyes párosoknak olimpián, így rajthoz áll egy curling vegyes páros, és először indul afrikai női bobcsapat is. Számos élsportolóval találkozhatnak a nézők, akik saját sportágukat ugyanolyan magas szinten űzik, mint a nyári olimpiákon a legnagyobbak, ám egyelőre az ő nevük és eredményeik kevésbé ismertek. A hölgyek közül mindenképpen meg kell említeni az óriás-műlesikló Mikaela Shiffin és Anna Fenninger, továbbá a férfiaknál a biatlonista Michel Furca, valamint az alpesi sísportban kiemelkedő Marcel Hirscher nevét.

Idén a magyar olimpiai csapat tagjai: rövidpályás gyorskorcsolyában Bácskai Sára Luca, Heidum Bernadett, Jászapáti Petra, Keszler Andrea, Kónya Zsófia, Burján Csaba, Knoch Viktor, Liu Shaoang, Liu Shaolin Sándor, Oláh Bence; gyorskorcsolyában Nagy Konrád, míg műkorcsolyában Tóth Ivett képviseli a magyar színeket. Négy alpesi sízőnk: Kékesi Márton, Samsal Dalibor, Hozmann Szonja és Maróty Mariann indulhat, sífutásban pedig Kónya Ádám és Szőcs Emőke. Swaney Elizabeth pedig a síakrobatákat képviseli félcső számban.

"Örömmel tölt el, hogy idén én közvetíthetem egyik legkedvesebb sportágam, az alpesi sí minden versenyszámát."

Az aranyérmen kívül a mi sportolóink hozták haza a legtöbb érmet a téli olimpiák történetében, de sajnos huszonnyolc éve, a Regőczy Krisztina - Sallay András jégtánc páros ezüstérme óta nem szereztünk újabbakat. Miklós Edit, aki többször állt dobogón világkupa-versenyen pedig szakkommentátorként hozza közelebb a látottakat a nézőkhöz. Idén a nemzetközi sportszakértők véleménye szerint is éremesélyesek vagyunk, a Liu fivérek és a férfiváltó eddigi teljesítménye igen biztató.

(hirado.hu)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres tevékenysége felélesztésére, akár egy projekt (...)

Komoly hitel ajánlat Komoly hitelajánlat Sziasztok, természetes személy vagyok, aki a Magyar Köztársaság egész (...)

Személyi kölcsönök egyszerű formaságokkal Jó reggelt kívánok ! Nehezedre esik a problémáid kezelése? Mondj nemet a problémákra...ez (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek