k rmdsz
2024. április 25., csütörtök Márk napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Magyarország fociválogatottja legyőzte a vb-ezüstérmes Horvátországot

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Magyarország labdarúgó-válogatottja vasárnap hazai pályán 2-1-re legyőzte a világbajnoki ezüstérmes Horvátországot az Európa-bajnoki selejtezők második fordulójában.


A magyar és a horvát szövetség elnöke, Csányi Sándor és Davor Suker a meccs előtt köszöntötte Dzsudzsák Balázst, aki – Király Gábor és Bozsik József után – harmadik magyarként érte el a 100-szoros válogatottságot – írja meccsbeszámolójában az MTI. A hazai szurkolók pedig ismét élőképpel fogadták a nemzeti együttest, a Szent Koronát jelenítették meg az alábbi szöveggel: „Koronázzuk meg együtt a ma estét”.

Az első perctől kezdve nagy iramban futballoztak a csapatok, elsőként az ötödik percben Gulácsinak volt dolga, majd nem sokkal később Baráth egy bal oldali beadásnál levegőt rúgott, de a meglepett Kramaric is célt tévesztett. Ezt követően viszont egyértelműen a magyarok támadtak veszélyesebben, egy ízben Szalai alig maradt le Dzsudzsák kiugratásáról, de a jubiláló szélső pontos beadásából is veszélyes szituáció alakult ki a horvát kapunál.

Azonban ahogy Szlovákiában, úgy ezúttal is akkor kapott gólt a magyar csapat, amikor volt néhány ígéretes akciója: egy gyors ellentámadásnál Lovrencsics elsőre tisztázni tudott, de a bedobás után Modric játszotta magát tisztára a 16-os jobb oldalán, végül Rebic senkitől sem zavartatva passzolhatott Gulácsi kapujába. Marco Rossi együttese viszont a nagyszombati találkozóval ellentétben nem zavarodott meg a bekapott góltól, hátrányban is nagy akarattal játszott, a széleket pedig sokkal jobban kihasználta, így támadásaiban benne volt a gólszerzés esélye, például Nagy Dominik középre gurítását ezúttal már bevetődve elérte Szalai, de irányítani nem tudta igazán a lövést. A magyarok határozottan jobban és aktívabban futballoztak a vb-ezüstérmes riválisnál, így egyáltalán nem volt váratlan, hogy – Dzsudzsák újabb jobb oldali megindulása és hajszálpontos passza után – megszerezték első góljukat a mostani selejtezősorozatban.

A szünetig hátralévő időben is fölényben maradtak a magyarok, akik a 2016-os Eb-részvételük óta a legjobb félidejüket játszották igazán nívós ellenféllel szemben. A folytatásra alábbhagyott a magyar csapat lendülete, így a horvátok birtokolták többet a labdát és inkább ők irányították a játékot, de komoly helyzetük csak abból adódott, hogy Szoboszlai vesztett labdát saját térfélen. Amíg az első félidőben „futószalagon” jöttek a magyar akciók a széleken, addig ebben a periódusban a labdát sem sikerült hosszú ideig megtartani, ugyanakkor a védekezés stabil maradt, így a vendégek fölénye is meddőnek bizonyult. A percek teltek, a játék nem változott, a magyaroknak – a szurkolói kérésnek megfelelően – mégis sikerült megkoronázniuk addigi teljesítményüket, ugyanis Dzsudzsák bal oldali szöglete után Pátkai megszerezte első válogatottbeli gólját, egyúttal a vezetést.

A „semmiből” született gól után ismét felpörgött az iram, a horvátok a korábbiaknál több kockázatot felvállalva támadták, de lehetőséget kínáltak gyors kontrákra, egy ilyenből könnyen megduplázhatta volna előnyét a Rossi-legénység. Noha ez nem jött össze, a hajrában is szinte hibátlanul védekezett a magyar gárda, így nagy és kellemes meglepetést okozva, de mindenképpen megérdemelten őrizte meg minimális előnyét a lefújásig a horvátokkal szemben. Az első félidőben jobbak voltunk, nagyon jól reagáltunk arra, hogy hátrányba kerültünk. Tökéletesen kellett teljesítenünk, a játékosoknak a szívükkel kellett játszaniuk, ezt kértem tőlük, és ezt végre is hajtották. Korábban a szlovákok ellen igazából csak az eredmény volt rossz. Meg kell köszönnöm a játékosoknak, a szurkolóknak, én még nem láttam ilyen hangulatot Magyarországon” – nyilatkozta Marco Rossi szövetségi kapitány az M4 Sportnak a mérkőzés után. A magyar válogatott játékosai a Magyarország–Horvátország Európa-bajnoki selejtezőmérkőzés végén • Fotó: MTI „Mindig is őszinte ember voltam.

Már a mérkőzés előtt is elfogtak az érzelmek, mindenkinek köszönöm, hogy ezt elérhettem – mondta örömkönnyek között a 100. válogatottságát ünneplő Dzsudzsák Balázs. – Koncentráltak voltunk végig. Szép támadásokat vezettünk, szép gólokat rúgtunk. Megint egy lépést előre tudtunk lépni. Pariban vagyunk! Csütörtökön hiányzott egy kicsi, nem is a taktika, nem is a szív, valami plusz, ami most megvolt. Talán kicsit kényelmesebbek voltunk. Ma nem lehetett itt más, csakis az, hogy győztesként jöjjünk le a pályáról. Nem érdekelt minket, hogy a vb-ezüstérmes az ellenfél. Minden tisztelet az ellenfélé, de nekik is két lábuk van, attól nem kell hanyatt esni, hogy a világ legjobbjai ellen játszanak. Nagyon köszönöm mindenkinek a támogatást, amit kaptunk.”

Az Eb-selejtezők csütörtöki rajtján Szlovákiában 2-0-s vereséget szenvedő magyarok második diadalukat aratták a horvátok felett hat döntetlen és három vereség mellett. Marco Rossi szövetségi kapitány együttese június 8-án Azerbajdzsán vendégeként folytatja az Eb-selejtezőket, három nappal később pedig Wales gárdáját fogadja. 

(kronika.ro)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres tevékenysége felélesztésére, akár egy projekt (...)

Komoly hitel ajánlat Komoly hitelajánlat Sziasztok, természetes személy vagyok, aki a Magyar Köztársaság egész (...)

Személyi kölcsönök egyszerű formaságokkal Jó reggelt kívánok ! Nehezedre esik a problémáid kezelése? Mondj nemet a problémákra...ez (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek