k rmdsz
2024. április 25., csütörtök Márk napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Nagyképű, ostoba, elhízott sztárjai verték szét a Real Madridot

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Egy hét alatt a Real Madrid elveszített mindent: a bajnokságot, a spanyol kupát és a Bajnokok Ligáját. Kedd este saját közönségük előtt, 2-1-es előnyről estek ki a BL nyolcaddöntőjében az ellen az Ajax ellen, amelynek a kezdőtizenegyében hat 22 éves, vagy fiatalabb játékos szerepelt. A madridi Marca sportnapilap szerint megalázó módon zárult le egy megismételhetetlen korszak, amelynek főszereplői most is a pályán voltak, de már a győzelem utáni vágyakozás legkisebb jele sem látszott rajtuk. A Tottenham idegenben is megverte a Borussia Dortmundot, és nyolc év után először jutott be a negyeddöntőbe.


Az elmúlt nyolc évben a Real mindig eljutott legalább a negyeddöntőig a BL-ben. Legutóbb 2010-ben esett ki a nyolcaddöntőben, akkor a Manuel Pellegrini vezette csapatot az Olympique Lyon búcsúztatta. Az még egy teljesen más korszak volt, a Real Pep Guardiola Barcelonájának árnyékában létezett, és már sok-sok éve nem tudta megugrani a nyolcaddöntőt a BL-ben.

2010 nyarán érkezett José Mourinho, akivel háromszor egymás után elődöntőig jutottak, majd 2014-ben Carlo Ancelottival végre sikerült megnyerniük történetük tizedik BL-trófeáját. 2015-ben kiestek az elődöntőben a Juventus ellen, utána viszont Zinédine Zidane irányításával beköszöntött az újabb galaktikus korszak,és zsinórban háromszor ültek fel a klubfutball trónjára. A harmadik után nem sokkal Zidane váratlanul lemondott: valószínűleg ő látta először, hogy közeleg a vég, amely 2019. március 5-én érte el Madridot, amikor az Ajax 4-1-re győzött a Bernabéuban, és 5-3-as összesítéssel kiejtette a címvédőt.

HÉT NAP ALATT MINDEN ÖSSZEOMLOTT

A madridiak hét nap alatt háromszor kaptak ki hazai pályán, a gólkülönbségük 1-8, elbuktak mindent, a bajnokságot, a kupát és a BL-t, a szezonuknak március 5-én, egy nappal a 117. születésnapjuk előtt vége lett. „Valószínűleg a legrosszabb hét a Real Madrid történetében" – foglalta össze a száraz tényeket Sid Lowe spanyol újságíró.

„Sz.r szezonunk van, ennek ellenére nem hiszem, hogy véget ért volna egy korszak – fakadt ki Dani Carvajal. – Egy hét alatt elveszítettünk mindent. Nem tudom, hogy éreztem-e valaha ekkora fájdalmat. Ez megmagyarázhatatlan.

Két hiba után már 0-2-re mentek, aztán a harmadik góllal eldőlt minden. Ma este nincsenek kifogások, csak magunkat okolhatjuk a vereség miatt. Az ellenfelünk jobb volt, mint mi, megérdemelten jutottak a negyeddöntőbe."

 

Carvajal szavaival ellentétben a Marca spornapilap szerint igenis lezárult egy megismételhetetlen korszak, méghozzá megalázó módon:

„Nehéz szezonunk van, de azért vagyunk itt, hogy a nehéz pillanatokban is kitegyük a szívünket a pályára. A könnyű pillanatok mindenki számára könnyűek, felülsz a hullámokra és meglovagolod őket, de a nehéz pillanatokban meg kell mutatni az erődet.Madrid nagyobb mindannyiunknál, mindig visszatér, ezúttal majd erősebben, mint valaha.Hogy lemondok-e? Nem azért vagyok itt, hogy feladjam" – nyilatkozott szűkszavúan Solari, aki elmondta azt is, hogy nagyon hiányzott neki Sergio Ramos.

„Ma közel voltunk a tökéletes meccshez – értékelt elégedetten Erik ten Hag, az Ajax edzője. – A két összecsapás alapján megérdemeltük a továbbjutást.

A BL-selejtezőből indultunk, és még három sorozatban érdekeltek vagyunk. Mindet meg akarjuk nyerni.Ma élvezet volt nézni a csapatom játékát. A negyeddöntő? Nem gondolkodom rajta. Már csak nagy csapat jöhet, de ne feledjük, hogy a Real Madrid is az volt."

tovább az origo.hu-n

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres tevékenysége felélesztésére, akár egy projekt (...)

Komoly hitel ajánlat Komoly hitelajánlat Sziasztok, természetes személy vagyok, aki a Magyar Köztársaság egész (...)

Személyi kölcsönök egyszerű formaságokkal Jó reggelt kívánok ! Nehezedre esik a problémáid kezelése? Mondj nemet a problémákra...ez (...)

adj fel hirdetést
Noileg
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek