rmdsz 1
2024. március 28., csütörtök Hajnalka napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Véget ért a szeredai álom

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Két fontos meccset játszottak szerda délután és este Csíkszeredában, és mindkettőt 3-0-ra nyerte a kék-fehér csapat. A gond csak az, hogy a focipályán ez az Universitatea Craiovát jelentette, így a székelyek csak a Sportclub hokisai Brassó elleni sikerének örülhettek.


Amióta négy hónappal ezelőtt az FK Csíkszereda emlékezetes szétlövésben kiejtette a Dinamót a Román Kupából, az egész város ezt a focimeccset várta. Hiába lehetett tudni, hogy az ismét a román foci topklubjai közé emelkedő Craiova jóval komolyabb ellenfél, mint a történelme legmélyebb válságát élő bukaresti klub, hiába a két osztálynyi különbség, a csíki drukkerek bíztak az újabb csodában. És a csodánál is jobban a pályában, amely sokkal inkább volt sáros, mint füves. 

A mocsaras talaj azonban csak mintegy 20 percig egyenlítették ki a tudáskülönbséget, amint a Craiova alkalmazkodott a körülményekhez, uralta a meccset, nem focizta le a foggal-körömmel küzdő hazaiakat a pályáról, csak éppen kibontakozni sem engedte őket – félidőnként egy-egy ígéretes szabadrúgást leszámítva az négy alapemberét – az eltiltott Magyari Szilárdot és Eder Gonzálezt, valamint a sérült Györgyi Artúrt és Sofiane Jebarit – nélkülöző FK-nak nem volt komoly helyzete.

Az erőnléti különbség nagyon gyorsan kijött, a Craiova pedig a csíki védelem jobboldalán megtalálta az ellenfél gyenge pontját, és ezt kihasználva jött Dimitrov gólja. A másik kettőt ugyan csak a végén lőtték az oltyánok cseréi, de beszédes, hogy míg a Craiovánál a Liga 1-ben 11 gólos bosnyák Elvir Koljics állt be, addig az FK-nál a 17 éves, első felnőtt meccsét játszó Casiadi Bakó Soma. 

A Román Kupa legjobb négy csapata között már csak a Sepsi OSK-t kiejtő Kolozsvári CFR képviseli Erdélyt, a másik három párharcból a Craiova, a Viitorul és az Astra Giurgiu jutott tovább. 

Román Kupa, negyeddöntő: FK Csíkszereda–Universitatea Craiova 0-3 (Dimitrov 27., Bărbuț 79., Koljics 90+2.)

(foter.ro)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. (...)

Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. Ö Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. (...)

Üdvözölni! Ha bármilyen helyzetre pénzre van szüksége, írjon nekem személyes igényei miatt. Hiteleket és befektetéseket vállalok mindenféle ügylethez. Kérjük, a hiteligénylésben pontosan adja meg a kért összeget és dátumot, hogy cserébe be tudjam mutatni Üdvözölni! Ha bármilyen helyzetre pénzre van szüksége, írjon nekem személyes igényei (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek