rmdsz 1
2024. március 29., péntek Gedeon napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Zsinórban negyedszer bajnok a Kolozsvári CFR

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Két meccslabdával érkezett a labdarúgó 1. Liga felsőházi rájátszásának hajrájába a Kolozsvári CFR, kedden este pedig az elsőt rögtön ki is használta: idegenben győzte le az FC Botoșani együttesét, így behozhatatlan előnyre tett szert a második helyezett FCSB-vel szemben.


Megszakadt az a sorozat, hogy az a csapat, amely az alapszakaszt követően első helyen jut be a felsőházi rájátszásba, az meg is nyeri a bajnokságot. Az idei a hatodik olyan bajnokság, amelyben rájátszásos rendszerben játszanak, és ezúttal nem az alapszakasz-győztes húzta be az aranyérmet. A CFR előtt adott volt a feladat, amennyiben megszerzi mindhárom pontot az FC Botoșani otthonában, megnyeri a bajnokságot. Az első percekben pedig próbálta is meglepni házigazdáját a kolozsvári gárda, Debeljuh volt aktív, ám a horvát támadó fejesei pontatlanok voltak. Gólhoz legközelebb Manea járt, fél óra játék után távolról eleresztett kapáslövését Pap kitenyerelte a kapu bal oldalából.

Szinte góllal válaszolt Botoșani, három perccel később Țigănașu a bal oldalról leadott, rövid sarokra tartó lapos lövése a kapufáról pattant vissza a mezőnybe. Ezekkel a lehetőségekkel el is lőtték puskaporukat az első félidőben a felek, a maradék időben a középpályán harcoltak egymással, így jöhetett a megérdemelt pihenő. A második félidő elején is aktívabb volt támadásban a CFR, az 53. percben pedig megszerezte a vezetést: Deac jobboldali szögletét követően Burcă fejelt kapura, ám Țigănașu vállal beleért a labdába, ez a mozdulat becsapta Papot, a játékszer pedig a hálóba hullott. Rögtön duplázhatott volna a CFR, ám az ígéretes támadás végén Sigurjonsson nem érte el a beadást. A gólt követően a CFR beállt védekezni, többször hét-nyolc játékosa is a tizenhatosban volt, az FC Botoșani játékán nem érződött, hogy fel tudná törni a kolozsvári falat.

Túloldalt pedig Costache volt közel csapata előnyének megduplázásához, a 69. percben szépen szelidítette meg a labdát a tizenhathosban, 8 méterről leadott lövését Pap óriási bravúrral szögletre mentette. A folytatásban nagyon töredezetté vált a játék – főleg a CFR küldöttségének reklamálásai miatt –, támadásban pedig továbbra is a kolozsváriak voltak veszélyesek, a 80. percben Camora szerzett labdát, majd jól ugratta ki a tizenhatosban Deacot, aki jó helyzetből célt tévesztett. A hosszabbításban Al Mawas egyenlíthetett volna, ám Arlauskis szenzációsan jött ki a kapujából és védett, majd Rondon 18 méterről nem találta el az üresen tátongó botoșani-i kaput.

A jelzett négy percnyi hosszabbítás végén Sebastian Colțescu játékvezető hármas sípszója után egymás nyakába ugrottak a Kolozsvári CFR játékosai és stábtagjai, jöhetett az ünneplés: zsinórban negyedszerre nyerte meg a bajnokságot, ez volt egyben a kincses városi együttes hetedik aranyérme a román élvonalban (2007–08, 2009–10, 2011–12, 2017–18, 2018–19, 2019–20). Hasonló teljesítményre még a 90-es években találunk példát, akkor a Bukaresti Steaua nyerte zsinórban a bajnokságokat, 1992 és 1998 között szám szerint hatot. Az FCSB az ezüstéremmel vigasztalódhat (pontszámban még utolérheti a CFR-t, ám megelőzni már nem tudja, mivel a felsőházi rájátszásba jutáskor felfelé kerekítették a pontszámait). Így csak egy kérdésre várunk még választ, melyik csapat szerzi meg a harmadik helyet: a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK vagy az Universitatea Craiova.

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. (...)

Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. Ö Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. (...)

Üdvözölni! Ha bármilyen helyzetre pénzre van szüksége, írjon nekem személyes igényei miatt. Hiteleket és befektetéseket vállalok mindenféle ügylethez. Kérjük, a hiteligénylésben pontosan adja meg a kért összeget és dátumot, hogy cserébe be tudjam mutatni Üdvözölni! Ha bármilyen helyzetre pénzre van szüksége, írjon nekem személyes igényei (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek