no
2024. április 19., péntek Emma napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

300 éves jubileumi év februári programjai

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

A 300 éves a nagybányai Szentháromság-templom jubileumi év februári programjai:


Február 5-én, szerdán délután fél 5-től Hitmélyítő találkozó a Reménység Csoporttal. 

Február 9-16. Házasság Hete

Vasárnap, február 9-én, a 11.30 órától kezdődő szentmisén ünnepélyes megnyitó.

Hétfőn, február 10-én, 18 órától a Városi Színházban zongoraestet tart a Kossuth-, Liszt- és Cziffra-díjas zongoraművész, Hegedűs András és felesége, Katica Budapestről. Az előadás keretében tanúságtételre is sor kerül. A belépő ára 20 lej.

Kedden, február 11-én, 19 órától szentségimádás a Szentháromság-templomban, amelyet a családokért ajánlunk fel.

Szerdán, február 12-én, 18 órakor a Szent József templomban a kilenced keretében „Krisztus békéje töltse be szíveteket, hiszen erre kaptatok meghívást az egy test közösségében.” címmel tart katekézist Ft. Szmutku Róbert.

Csütörtökön, február 13-án, 18 órától dr. Frigy Szabolcs iskolai tanácsadó, egyetemi tanár tart előadást A fiatalok vallásos nevelése a fogyasztói társadalomban címmel a Philia rendezvényteremben.

Pénteken, február 14-én, 19 órától zenés vacsora házaspároknak a Philiában.

Szombaton, február 15-én, 17 órától Dánics Izabella budapesti családterapeuta, mentálhigiénés szakember tart előadást Konfliktus helyzetek kezelése a családban címmel a veresvízi plébánia Don Bosco termében, 19 órától házaspároknak szóló kvíz-est ugyanott.

Vasárnap, február 16-án, a 11.30 órától kezdődő szentmisében a házaspárok számára a házassági eskü megújítása a Szentháromság-templomban, 10 órától a Krisztus Király 
templomban és 11 órától a Szent József-templomban.

Február 11-én, kedden a Lourdes-i Szűzanya ünnepe, ami egyben a Betegek világnapja is. Ebből az alkalmából ünnepi szentmisét tartunk és kiszolgáltatjuk a betegek szentségét a délelőtt 11 órától kezdődő szentmise keretében. 

Február 13-án, csütörtökön kezdődik a 15 csütörtökből álló Szent Rita ájtatosság, a reggeli 8 órai szentmise keretében. Sok élő tapasztalat igazolja Szent Rita hathatós közbenjárását, ezért bátorítok mindenkit, ha teheti ajánlja fel ezt az ájtatosságot arra a szándékra, amelyet kérni akar.

Február 27-én, csürtötökön folytatódik a szentségimádási iskola este 17 órától. 

Február 27-én, csürtötökön 18.30-tól Barokk templomépítészet címmel tart előadást Pintér Zsolt a Szentháromság-templomban. Az előadás keretében az európai, magyarországi, erdélyi és nagybányai barokk templomépítészet lesz bemutatva dióhéjban.

Február 28-án, pénteken bemutatkozik a Nagybányai Caritas szervezet. Lehetőségünk nyílik betekintést nyerni a Caritas belső életébe, megismerni tevékenységeiket, és ha segítségünkre lehetnek, akkor élhetünk as általuk felkínált szolgáltatással. 

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Nabídka úvěru Nabídka úvěru Potřebujete naléhavě půjčku? Poskytujeme osobní půjčky? podnikatelské (...)

Megbízható és gyors hitel ajánlat Üdvözlöm! A különféle pénzügyi gondok leküzdése érdekében nem kell többé törődnie (...)

Megbízható és gyors hitel ajánlat Üdvözlöm! A különféle pénzügyi gondok leküzdése érdekében nem kell többé törődnie (...)

adj fel hirdetést
no
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek