Reklam
2024. március 19., kedd József napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

A Koltói Kamarakórus is fellép a Művészetek Palotájában

| Vélemények 1 | Nyomtatom | A+ | A-

A Koltói Kamarakórus Budapesten vendégszerepel a Református Énekek című Kárpát-medencei hangverseny keretében, 2019. június 29-én.


XVIII. koncert - istentisztelet, a  „Református Énekek,” hangversenyamely a Kárpát-medencei reformátusok legnagyobb zenei ünnepe.

2002 óta azzal a céllal rendezik meg minden évben, hogy ott a REFORMÁTUSOK HASZNÁLATÁRA KIADOTT ÉNEKESKÖNYV ZSOLTÁRAIBÓL ÉS ÉNEKEIBŐL koncertfelvétel készüljön, professzionális előadók tolmácsolásában, amely új CD és DVD kiadását teszi lehetővé.

A ma már 350 főt számláló Kárpát-medencei Egyesített Református Kórust, kitűnő karnagyokat, szólistákat, kamarakórusok és világhírű orgonistákat felvonultató koncertet a magyarországi protestáns testvéreinken kívül egyre több „világi zenekedvelő” és külföldi vendég látogatja. A hangversenyen a közönség több alkalommal együtt énekel a kórussal, így a Művészetek Palotája Nemzeti Hangversenytermében mindösszesen 1700 ember énekli a Zengő Igét.

A Kárpát-medencei Egyesített Református Kórusba a magyarországi énekkarok mellett – összetartozásunkat is kifejezve – évről-évre meghívást kapnak a felvidéki, a kárpátaljai, a partiumi, az erdélyi és a délvidéki kórusok. Idén a erdélyi, illetve pártiumi egyházakat a Koltói Református Egyházközség Kamarakórusa fogja képviselni 20 tagjával.

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek

Hajnalka 2019.06.27 09:02:16
Gratulálok a koltóiaknak. Sikeres fellépést kívánok!


Reklam


Reklam
Uj Szo
Rmdsz
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek