k rmdsz
2024. április 25., csütörtök Márk napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

A magyar állam szubvencionálná, ha a Wizz Air naponta repülne Székelyföldre

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Gulyás Gergely sem érti, miért nem lép a légitársaság.


Nyitott a tárgyalásra a magyar kormány, hogy akár anyagi támogatást is nyújtson a Wizz Air magán légitársaságnak azért, hogy az napi szinten indítson repülőjáratot Budapest és Székelyföld között, derült ki Gulyás Gergely kormányszóvivő válaszából, amelyet a Magyar Hang újságírójának kérdésére adott csütörtöki sajtótájékoztatóján.

A magyar állam évente nagyjából egymilliárd forinttal támogatja Budapest légi összeköttetését nyugat-balkáni városokkal, vetette fel az újságíró. Gulyás Gergely összeget ugyan nem említett, de válaszában elhangzott, hogy a magyar kormány nagyon rég kéri a Wizz Airt, hogy székelyföldi járatot is napi szinten üzemeltessen, és igazából nem értik, miért zárkózik el ettől a vállalat.

A Wizz Air évek óta repül Erdély és Románia nagyvárosaiba. Innen Budapestre Marosvásárhelyről indított először járatot hetente kétszer, majd a vásárhelyi reptér felújítása alatt Kolozsvárról működtette a budapesti járatot, ugyancsak hetente kétszer. A járatot tavaly ősszel költöztette visszaMarosvásárhelyre, és ezzel egyidőben felfüggesztette a minden információ szerint teljes kihasználtsággal működött Kolozsvár-Bukarest járatát is, amelyet azóta sem indított újra.

(foter.ro)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres tevékenysége felélesztésére, akár egy projekt (...)

Komoly hitel ajánlat Komoly hitelajánlat Sziasztok, természetes személy vagyok, aki a Magyar Köztársaság egész (...)

Személyi kölcsönök egyszerű formaságokkal Jó reggelt kívánok ! Nehezedre esik a problémáid kezelése? Mondj nemet a problémákra...ez (...)

adj fel hirdetést
no
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek