rmdsz 1
2024. április 24., szerda György napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

A magyarországi ellenzék elutasította a veszélyhelyzet meghosszabbítását

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Az ellenzék nem szavazta meg, hogy az Országgyűlés sürgősségi eljárásban tárgyalja a koronavírus okozta veszélyhelyzet meghosszabbításáról szóló törvényt.


Noha a tét hatalmas volt a koronavírus-járvány terjedésének lassítása szempontjából, a parlamenti ellenzék elutasította, hogy együttműködjön a kormánypártokkal a koronavírus okozta veszélyhelyzet meghosszabbításáról szóló törvény sürgősségi eljárásban való tárgyalásában.

A képviselők közül 137-en szavaztak igennek, 57-en nemmel a sürgősségi indítványra, így pedig nem lett meg a szükséges 4/5-ös többség a törvényjavaslat sürgősségi tárgyalásához.

A kormánypártok szerették volna, ha a parlament a házszabálytól eltérve már kedden szavazhatott volna erről a jogszabályról amiatt a veszély miatt, amelyet a koronavírus-járvány terjedésének gyorsulása jelent.  

Az alaptörvény értelmében a kormány 15 napra tudja elrendelni a veszélyhelyzetet, amit ezt követően az Országgyűlés hosszabbíthat meg. A kabinet a koronavírus miatt március 11-én hirdetett veszélyhelyzetet, amely a parlament döntése nélkül csütörtökön lejár.

(magyarhirlap.hu)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Komoly hitel ajánlat Komoly hitelajánlat Sziasztok, természetes személy vagyok, aki a Magyar Köztársaság egész (...)

Személyi kölcsönök egyszerű formaságokkal Jó reggelt kívánok ! Nehezedre esik a problémáid kezelése? Mondj nemet a problémákra...ez (...)

Személyi kölcsönök egyszerű formaságokkal Jó reggelt kívánok ! Nehezedre esik a problémáid kezelése? Mondj nemet a problémákra...ez (...)

adj fel hirdetést
Noileg
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek