rmdsz 1
2024. március 28., csütörtök Hajnalka napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

A Nagybánya.ro 2018-as kiadványai

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Keresse kiadványainkat Nagybányán, a következő helyeken:


- Nagybánya.ro (G. Cosbuc utca 17/5)

- Teleki Magyar Ház (Minerilor - Thököly utca)

- Compact áruház (Bukaresti sugárut) 

- Ex Libris antikvárium (Régi főtér)

 

A Nagybánya.ro (Virtuális Nagybánya Egyesület) 2018-as kiadványai:

MEZEI JÓZSEF ÉLETMŰVE

Kalandos életmű - festőművész, a nagybányai Szentháromság templom festményeinek alkotója, romantikus tájképfestő, fotográfus, Petőfi és Orbán Balázs barátja, szabadságharcos, költő, újságíró - életművével ismerkedhetik az olvasó- és művészetkedvelő közönség.

A monográfia szerzője, a csíkszeredai Mezei kutató, Nagy Gyöngyvér, a festőművész leszármazottja. A Főtér Fesztivál 2018 - Nagybányai Magyar Napok keretánben bemutatott album megjelenését támogatta a: Bethlen Gábor Alap (Magyarország Kormánya), Nemzeti Kulturális Alap, Zuglói Örmény Önkormányzat.

 

TŐRÖS GÁBOR, BRONZ ÉLETMŰ, ÚT

A kiadvány Tőrös Gábor szobrászművész életútját mutatja be, személyes vallomásait, művészeti hitvallását.

Az album tartalmazza a szakma, több évtizeden keresztül összegyűjtött méltatását, idézetek formájában. A művészetkedvelő olvasó elé tárulnak az idén kitüntetett (Magyar Arany Érdemkereszt polgári fokozata) szobrászművész szobrai, plasztikái és gazdag éremművészete. Az album nem monográfia, célja viszont átfogó képet nyújtani a Nagybányai Művésztelep öregurának életművéről, életútjáról.

 

NAGYBÁNYAI PANTHEON

14 nagy név Nagybánya művelődéstörténetéből

A Nagybányai Pantheon egy válogatás a magyar művelődéstörténet nagybányai és Nagybánya környékén született személyiségek közül, ismertetve azok pályafutását, munkásságát. 

A feltárt anyag a Nagybánya.ro és a Schönherr Gyula Történelmi Kör közös munkája, bemutatására a 2008-as, valamint a 2009-es  Főtér Fesztiválon került sor, Nagybánya főterén.  A kiállított panók jelen pillanatban a Németh László Elméleti Líceum falait díszítik.

A kiadvány ezen válogatást mutatja be az  „1000 év Erdélyben, 100 év Romániában” című program keretében. A kiadvány támogatója: RMDSZ - Communitas Alapítvány.

 

 

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. (...)

Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. Ö Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. (...)

Üdvözölni! Ha bármilyen helyzetre pénzre van szüksége, írjon nekem személyes igényei miatt. Hiteleket és befektetéseket vállalok mindenféle ügylethez. Kérjük, a hiteligénylésben pontosan adja meg a kért összeget és dátumot, hogy cserébe be tudjam mutatni Üdvözölni! Ha bármilyen helyzetre pénzre van szüksége, írjon nekem személyes igényei (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek