no
2024. április 26., péntek Ervin napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

A román állampolgárok bármely külföldi szavazókörzetnél voksolhatnak a külföldi lakhelyet igazoló irat felmutatásával

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

A külföldi lakhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező román állampolgárok és a külföldi szavazókörzetek választási irodáinak tagjai bármely külföldi szavazóhelyiségnél voksolhatnak a parlamenti választáson személyi igazolványuk és egy, a külföldi lakóhelyet igazoló irat felmutatásával, akkor is, ha utóbbi érvényessége lejárt a március 1-je és december 6-a közötti időszakban.


A Központi Választási Iroda (BEC) döntése értelmében a külföldi lakóhelyet igazoló okmány eredetijét, annak másolatát vagy elektronikus változatát is elfogadják a külföldi szavazókörzeteknél.

Azok a külföldön élő választópolgárok is élhetnek szavazati jogukkal, akik esetében a külföldi lakhelyet igazoló irat érvényessége március 1-je és december 6-a között veszítette érvényességét - szögezi le a BEC.

Ugyanakkor legkésőbb 48 órával a külhoni szavazás első napja előtt a külügy nyilvánosságra hozza azoknak a külföldi lakcímet igazoló okmányoknak a listáját, amelyek 2020. március 1-je előtt veszítették érvényességüket, a dokumentumot kiállító ország rendelkezései szerint azonban még érvényesnek tekinthetők.

(agerpres.ro)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Legális és megbízható hitelek Pénzügyi segítséget keres ésszeru feltételekkel, és 24 órán belül pénzre van szüksége (...)

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres tevékenysége felélesztésére, akár egy projekt (...)

Loan Offer hello we Offer quick Loan.... Are you a businessman or a woman? Are you in any financial (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek