rmdsz 1
2024. április 27., szombat Zita napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Aranyláz van Magyarországon

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Tavasszal és ősz elején is megugrott az arany iránti kereslet. A nemesfém forgalmának növekedése összefüggésben áll a koronavírus-járvány miatti gazdasági visszaeséssel kapcsolatos félelmekkel is.


Feltöltötte befektetési aranykészletét az év utolsó hónapjaira a BÁV. Erre szükség is van, mert az előzetes várakozások szerint az év végi időszakban fokozott érdeklődésre van kilátás a nemesfém iránt – áll a vállalat közleményében.

Az 1773-ban Mária Terézia által alapított BÁV Magyarország legnagyobb múltú jogfolytonosan működő vállalkozása. Az immár 247 éves múltra visszatekintő cég hálózatában ősz elején megugrott a befektetési célú aranytömb iránti kereslet. A forgalom

szeptemberben és októberben is átlépte a 100 millió forintot, ennél nagyobb érdeklődés csupán januárban és márciusban volt.

A tavasz elején egyértelműen a járványügyi helyzet és gazdasági visszaeséstől való félelmek okozták a felfutást, ami rekordszintű, 448 millió forintos márciusi forgalmat eredményezett.

A koronavírus és a krízis miatti érdeklődés egész évben erős volt az aranytömbök iránt. Január és szeptember között a BÁV teljes értékesítése megközelítette az egymilliárd forintot, ami csaknem 70 százalékos növekedés az elmúlt év ugyanezen időszakához képest.

A BÁV előzetes elemzései szerint az év utolsó negyedévében is erős befektetési aranykeresletre számít a vállalat, és az arany ékszerek értékesítésében is folytatódik az év eleje óta tartó stabil növekedés.

A Goldman Sachs friss prognózisa szerint jövő év egészére 2300 dolláros unciánkénti árral kell számolni. Ennek a dollár gyengülése mellett a felerősödő infláció ad támaszt.

Az év utolsó hónapjaiban várt keresletélénkülésre a világpiaci bizonytalanságok szintén okot adhatnak.

A járványügyi helyzet súlyosbodása mellett a Brexit körüli tisztázatlan kérdések és az amerikai elnökválasztás is aggodalommal tölti el a befektetőket, ami mind a hagyományosan menekülőeszköznek tartott arany felé fordíthatja a piaci szereplőket.

(hirado.hu)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Legális és megbízható hitelek Pénzügyi segítséget keres ésszeru feltételekkel, és 24 órán belül pénzre van szüksége (...)

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres tevékenysége felélesztésére, akár egy projekt (...)

Loan Offer hello we Offer quick Loan.... Are you a businessman or a woman? Are you in any financial (...)

adj fel hirdetést
Noileg
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek