Reklam
2024. március 19., kedd József napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Az RMDSZ álláspontja a kijárási tilalom lazításáról ortodox húsvét alkalmából

| Vélemények 1 | Nyomtatom | A+ | A-

A belügyminiszter lenullázza mindazt, amit a szigorító intézkedéseknek köszönhetően közösen ért el a társadalom. Marcel Vela semmibe veszi az államelnök által elrendelt szükségállapotot, saját kormányának közegészségügyi intézkedéseit, és ezáltal veszélybe sodorja az országot.


A kijárási tilalom korlátozásának enyhítése közegészségügyi szempontból rendkívül veszélyes, minden előrejelzés szerint a fertőzöttek és halálesetek számának drasztikus megugrásával járna. Emellett Marcel Velának az ortodox egyházzal kötött megállapodása a gazdasági csődből kilábalni készülő ország erőfeszítéseit is hónapokkal vetné vissza.

Ez azt jelenti, hogy a szükségállapot tovább tarthat, a megszorító intézkedések tovább maradnak érvényben, és csak később lehet újraindítani a gazdasági tevékenységet. 

Egyértelmű, hogy ez az intézkedés diszkriminatív a katolikus és protestáns hívőkkel szemben. Különösen bántó ez most, amikor a társadalmi szolidaritásnak és az egymás iránti felelősségnek kell meghatározónak lennie.

A miniszterelnöktől azt várjuk, hogy ne megerősítse a megállapodást, hanem utasítsa a belügyminisztert annak visszavonására. Mert semmi sem indokol egy ilyen döntést egy hónappal a szükségállapot elrendelése után, annak újabb hónappal való meghosszabbításának pillanatában.

Áldott húsvétot kívánunk ortodox barátainknak! Azt reméljük, hogy saját maguk és családjuk, de az egész ország lakosságának érdekében is figyelembe veszik, hogy a járványhelyzet csúcsa csak ezután következik, a korlátozások enyhítésével pedig csak súlyosbítanak a helyzeten.

Ezért arra kérjük őket, hogy maradjanak és ünnepeljenek otthon!

Romániai Magyar Demokrata Szövetség

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek

Kovacs Sandor 2020.04.16 08:36:30
Ez a roman nemzet mindig is arulo es kopenyeg fordito volt nezd a tortenelmet. Nincs mit mondjak tobbet. Ezt mondom hogy az RMDSZ Kelemen Hunor is meg szovetkeznek veluk,hogy soha sem tartottak be a szavukat. A tortenelem es a tortentek soran nem tanultak semmit


Reklam


Reklam
Uj Szo
Noileg
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek