rmdsz 1
2024. április 24., szerda György napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Az RMDSZ mindenhol állít polgármester-jelöltet, ahol a magyar lakosság számaránya meghaladja a 15%-ot

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

A Szövetségi Képviselők Tanácsa (SZKT) kolozsvári ülésén úgy döntött, hogy az RMDSZ mindenhol állít polgármester-jelöltet, ahol a magyar lakosság számaránya meghaladja a 15%-ot - írja a szövetség szombati közleményében.


A dokumentum szerint a 2020-as önkormányzati választáson az RMDSZ feladata az erdélyi magyar érdekképviselet hatékonyságának növelése az önkormányzatokban.

Március 15-éig lezárul a jelöltállítási folyamat, az RMDSZ-nek mindenhol lesz polgármester-jelöltje, ahol a magyar lakosság számaránya meghaladja a 15%-ot - szögezi le a közlemény.

Horváth Anna, az RMDSZ alelnöke közölte: azoknak, akik helyi vagy megyei tanácsosi, illetve polgármesteri vagy megyei tanácselnöki tisztségre pályáznak, össze kell gyűjteniük a magyar lakosság egy, illetve három százalékának támogató aláírását abból az adminisztratív-területi egységből, amelyben pályáznak.

Az SZKT visszaválasztotta elnökének Bíró Rozáliát, aki egyedül indult a tisztségért.

Az ülés elején többek közt 24 személy kapta meg az Ezüstfenyő-díjat, este pedig ünnepélyre került sor a Kolozsvári Állami Magyar Színházban az RMDSZ megalakulásának 30. évfordulója alkalmából. 

Mihály Kriszta – Nagybánya.ro (forrás: agerpres.ro)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres tevékenysége felélesztésére, akár egy projekt (...)

Komoly hitel ajánlat Komoly hitelajánlat Sziasztok, természetes személy vagyok, aki a Magyar Köztársaság egész (...)

Személyi kölcsönök egyszerű formaságokkal Jó reggelt kívánok ! Nehezedre esik a problémáid kezelése? Mondj nemet a problémákra...ez (...)

adj fel hirdetést
no
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek