rmdsz 1
2024. április 25., csütörtök Márk napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Bizalmatlansági indítvány benyújtásáról döntött a PSD

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

A szociáldemokraták úgy döntöttek, augusztusban benyújtják a bizalmatlansági indítványt az Orban-kormány ellen - jelentette be csütörtökön Marcel Ciolacu, a PSD ügyvivő elnöke.


'Megengedhetetlen Klaus Iohannis államfő hozzáállása, méltóságán aluli. Megértem Iohannis elnök gondját, miután kormánya elveszítette az ellenőrzést a járvány és a gazdasági válság fölött. Nem értem viszont azt a rögeszméjét, hogy máshol keresse a bűnbakokat a pandémiát és a gazdasági helyzetet illetően. Az a kétségbeesés, amellyel a PSD-t támadja, igazolja azt a tényt, hogy kormánya teljesen elveszítette az ellenőrzést a pandémia és a gazdasági válság kezelése fölött. (...) A kormány hitelessége immár nulla. A jelenleginél nagyobb káoszt még a PSD vagy az ellenzék sem tudna előidézni, ezért döntöttünk úgy ma, hogy bizalmatlansági indítványt nyújtunk be augusztusban. (...) A kollégák azt javasolták, hogy augusztus közepéig nyújtsuk be' - fejtette ki Ciolacu a Szociáldemokrata Párt országos végrehajtó bizottságának ülése után.

Ciolacu felszólította az ellenzéket, hogy mind szavazzák meg a PSD bizalmatlansági indítványát. "Tudomásom szerint az USR kivételével, amelyről nem tudni, hogy kormányon van, vagy ellenzékben, minden politikai párt ellenzékben van. Ott van még a PMP, amely kormányon van" - tette hozzá. A szociáldemokrata vezető szerint Ludovic Orban kormányfőnek a parlament elé kell állnia, hogy tisztázza, kormánya képes-e megszervezni a választásokat és meg tudja-e nyitni biztonságban az iskolákat szeptemberben.

"Ez Ludovic Orban kormányfő kizárólagos felelőssége, illetve Klaus Iohannis államelnöké is, mivel mindannyian tudjuk, hogy minden, a kormányzást illető döntést a Cotroceni-palotában hoznak meg" - fűzte hozzá Ciolacu. Lucian Romaşcanu, a PSD szóvivője szintén kijelentette csütörtökön, hogy a kormány elveszítette az ellenőrzést a pandémia fölött, Iohannis államfő pedig a PSD-t hibáztatja. "Iohannis úr hazudik, akárcsak tegnap. Miután a kormány elveszítette az ellenőrzést a járvány fölött, Iohannis most elveszítette az ellenőrzést az értelem és logika fölött. Miután tegnapi (szerda - szerk. megj.) nyilatkozata miatt mindenki elmarasztalta, ma nagyon ideges kirohanása volt nyilatkozatában. Egész Románia megunta már hallgatni ezt a fáradt lemezt: a PSD a hibás. Meguntuk, hogy már 9 hónapja, amióta saját kormányát beiktatta, azt halljuk, más a hibás. Legyen világos: Iohannis és a PNL-kormány a hibás. (...) A PNL-kormány elveszítette az ellenőrzést a pandémia fölött' - mondta Romaşcanu a párt székhelyén.

(maszol.ro)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres tevékenysége felélesztésére, akár egy projekt (...)

Komoly hitel ajánlat Komoly hitelajánlat Sziasztok, természetes személy vagyok, aki a Magyar Köztársaság egész (...)

Személyi kölcsönök egyszerű formaságokkal Jó reggelt kívánok ! Nehezedre esik a problémáid kezelése? Mondj nemet a problémákra...ez (...)

adj fel hirdetést
no
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek