rmdsz 1
2024. április 26., péntek Ervin napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Egy hónap múlva kezdődik a Főtér Fesztivál 2022 – Nagybányai Magyar Napok

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

A Wellhello lesz a 17. Főtér Fesztivál – Nagybányai Magyar Napok egyik sztárfellépője.


Szeptember 5. és 11. között rendezik meg az idei 17. Főtér Fesztivál – Nagybányai Magyar Napokat újra a város főterén, hiszen #újrafőatér! A szervezők különféle kulturális és szórakoztató programokkal várják majd a környék magyarságát és a visszatérő távoli közönséget is. Többek közt a Kodály Spicy Jazz, a Parno Graszt, a Góbé Zenekar, a Hot Jazz Band, a Lóci Játszik, valamint Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint is fel fog lépni az egyhetes rendezvény alatt.

Az esti zenés fellépők és az esemény egy hete alatt a már jól megszokott állandó vagy időszakos programok, és kézmíves vásár mellett, színes kulturális és szabadidős foglalkozások közül válogathatnak majd a magyar napokra ellátogatók.  

Az 17. Főtér Fesztivál idén 0. nappal indít, a Magyarország Kolozsvári Főkonzulátusa közreműködésével, szeptember 4-én.

Szeptember 5-én, a magyar napok első délutánján egy rendhagyó gálaműsorral találkozhatunk a programban, kedden pedig a kiállításoké lesz a főszerep, hiszen Genius Loci Nagybánya Képzőművészeti Tehetségsegítő Műhelyének résztvevői kiállítják a Teleki Magyar Házban alkotásaikat, illetve a Várvédő Galériában Jándi Dávid fesztőművész, a Nagybányai Festők Társaságának rendes tagja festményeit is megtekintheti a közönség, majd a nap a mindig nagyon várt Kvíz- esttel zárul.

Szerdán, szeptember 7-én a csíkszeredai Részegh Botond festő és grafikus tárlatát hozzák el a szervezők az Újfőtérre, amit borkostoló követ, s közben a Kodály Spicy Jazz koncertjét lehet élvezni. Csütörtökön a délutáni kulturális programok után a Parno Graszt és a Góbé zenekar csap majd fergeteges hangulatot, pénteken pedig a Kossuth-díjas Hot Jazz Band zenél újra a fesztiválon.

Szombaton már jóval több program közül lehet válogatni. Gyerek- és családos foglakozások (legózás, mesefoglalkozás, nekem5nyolc, mesepszichológia, arcfestés), és egyéb kulturális és szórakoztató események (médiapanel, MÚRE könyvbemutató, Főtér Fája szülinap, szabadulószoba) után színpadra lép a Lóci Játszik és az est sztárfellépője, a Wellhello.

A fesztivál utolsó napján bicikliverseny, ökumenikus szertartás, néptánc találkozó, gyerekkoncert és természetismereti foglalkozás is várja a fesztiválra ki - és hazalátogató közönséget. a díjkiosztó után pedig Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint zárja az egyhetes rendezvényt sokszínűségben és harmóniában.

Találkozunk 2022. szeptember 5-11 között!

kövessék híreinket, a #FF2022:

FACEBOOK oldalán

INSTAGRAM oldalán

weboldalán: www.foterfesztival.ro

a Nagybánya.ro-n

 

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Legális és megbízható hitelek Pénzügyi segítséget keres ésszeru feltételekkel, és 24 órán belül pénzre van szüksége (...)

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres tevékenysége felélesztésére, akár egy projekt (...)

Loan Offer hello we Offer quick Loan.... Are you a businessman or a woman? Are you in any financial (...)

adj fel hirdetést
Noileg
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek