no
2024. április 25., csütörtök Márk napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Elie Wiesel Intézet: elszaporodtak az antiszemita és kisebbségellenes megnyilvánulások

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Az Elie Wiesel Országos Holokausztkutató Intézet jelentése szerint a koronavírus-járvány alatt elszaporodtak az interneten az antiszemita és kisebbségellenes megnyilvánulások - olvasható az intézmény csütörtöki közleményében.


A román állam által alapított intézmény számba vette a 2019 január és 2020 április között tapasztalt antiszemita megnyilvánulásokat, amelyek sértik a holokauszt áldozatainak emlékét. A jelentés készítői aggodalommal állapították meg, hogy a román nyelvű internetes oldalakon, főleg a közösségi oldalalakon elszaporodtak a zsidóellenes megnyilvánulások, a gyűlöletbeszéd, amely valóságos "gyűlölködő közösségeket" hoz létre a virtuális világban. Hozzátették, hogy ezek diskurzusa általában valamennyi kisebbségi közösség ellen irányul, de főként a nemzeti és a szexuális kisebbségek ellen.

Megállapították, hogy a koronavírus-járvány közepette olyan cikkek jelentek meg, amelyek szerint az egészségügy válsághelyzete mögött a zsidók és Izrael állam áll. "A zsidók elfogadottsága a román társadalomban nagyobb, mint a magyaroké vagy a romáké, de a jelentés is alátámasztja, hogy a társadalom bizonyos rétegeiben latens antiszemitizmus figyelhető meg" - állapítja meg a jelentés. Úgy vélik, hogy a zsidó emlékművek és jelképek elleni támadások ritkák, de az ahogyan a hatóságok lefolytatják a vizsgálatokat, nem járul hozzá a zsidó közösség biztonságérzetéhez, hiszen sokszor természeti okokat állapítanak meg, vagy kiskorú elkövetőket azonosítanak, akik nem vonhatók felelősségre.

(MTI, transindex)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres tevékenysége felélesztésére, akár egy projekt (...)

Komoly hitel ajánlat Komoly hitelajánlat Sziasztok, természetes személy vagyok, aki a Magyar Köztársaság egész (...)

Személyi kölcsönök egyszerű formaságokkal Jó reggelt kívánok ! Nehezedre esik a problémáid kezelése? Mondj nemet a problémákra...ez (...)

adj fel hirdetést
Noileg
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek