k rmdsz
2024. április 25., csütörtök Márk napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Előadás és vetítés Máramarosszigeten

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Szülőföldem: Háromszék címmel vetítéssel egybekötött előadást tart Máramarosszigeten augusztus 19-én, este 7 órától a református gyülekezeti házban Serdült Benke Éva Magyarországon élő, erdélyi származású írónő. Az előadáson meglepetéssel is készül a már több könyvet megjelentetett szerzőnő.


Serdült Benke Éva Sepsiszentgyörgyön született, majd Marosvásárhelyen nőtt föl. Tanulmányait magyar-román tanári szakon folytatta, Magyarországon 1979-ben telepedett le. 

Máramarosszigethez több szállal kötődik. 1970-1974 között a városban tanított, a magyar és román mellett németet tanított másodikos gyermekeknek, majd óvónőként dolgozott. A Leöwey Klára Elméleti Líceum indulásakor iskolai bútorzattal és rengeteg könyvvel támogatta az iskolát. Ezenkívül a Szőllősy családdal ápolt jó barátság is a városhoz fűzi.  

 

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres tevékenysége felélesztésére, akár egy projekt (...)

Komoly hitel ajánlat Komoly hitelajánlat Sziasztok, természetes személy vagyok, aki a Magyar Köztársaság egész (...)

Személyi kölcsönök egyszerű formaságokkal Jó reggelt kívánok ! Nehezedre esik a problémáid kezelése? Mondj nemet a problémákra...ez (...)

adj fel hirdetést
no
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek