Reklam
2024. március 19., kedd József napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Ez lehet a Google újabb nagy durranása a Maps és a Waze után

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

A sofőrök dolgát több alkalmazás is segíti, ám azok, akik tömegközlekednek, már nem igazán mondhatják ezt el magukról. A Google úgy döntött, ideje változtatni ezen.


A Maps és a Waze után egy harmadik, szintén a közlekedők dolgát segítő új alkalmazás fejlesztésébe kezdtek a Google-nél. A Pigeon Transit fontos jellemzője, hogy nem az autósoknak készül, az app a metrót, vagyis a tömegközlekedést választóknak lehet nagy segítség.

A Pigeon Transit a Maps és Waze legjobb funkcióit egyesíti, így nem csak jelzi, ha egy metrójárat nem jár, a közösség révén a felhasználók arról is értesülhetnek, mi lehet a szolgáltatáskiesés oka. A fejlesztés azért is szólhat nagyot, mert a benne megjelenő információk első kézből, az utazóközönségtől származnak.

A Google a közösség elvét szem előtt tartva fejleszti a programot, amely már most, kezdetleges állapotában is remekül működik. Sőt, nem csak jelzésekre jó, arra is alkalmas, hogy valaki rövidebb útvonalat ajánljon a másiknak, szóljon, ha egy aluljárót lezártak. A programban fotó is megosztható, menetjegy ugyanakkor nem váltható vele.

Az alkalmazás ötlete a Google házon belüli csapatától, az Area 120-tól származik. A projekt felelősei tavaly óta dolgoznak a szoftveren. A munka kísérleti jelleggel indult, New Yorkban, ahol igen gyakori, hogy egy metrójárat késik, kiesik a forgalomból. A csapat ezt megelégelve olyan alkalmazáson kezdett dolgozni, amely a késést és a menetrendet is képes megjeleníteni. Az appból egy tesztverziót már kiadtak, az pedig annyira bejött a felhasználóknak, hogy a csapat úgy döntött: rendes,

tömegközlekedőket segítő appot csinál belőle.

 

A Google tájékoztatása szerint a Pigeonnal való munka nemrég új szakaszba lépett, New York után ugyanis újabb amerikai nagyvárosokat vonnak be a tesztelésébe – de egyelőre iOS-en és csak az Egyesült Államokban. Azt, hogy máshol mikor lesz kipróbálható, még nem tudni.

(hvg.hu) 

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo
Rmdsz
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek