rmdsz 1
2024. március 29., péntek Gedeon napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Fejlesztési minisztérium: 500 millió euróra pályáztak az önkormányzatok a kiírás első órájában

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

A fejlesztési minisztérium hétfő reggel 10 órakor nyitotta meg a pályázati kiírást arra az összesen 2,7 milliárd eurós önkormányzati alapra, amelyből a települések fejlesztését és zöldebb infrastruktúráját finanszírozzák; ez első egy órában 784 igénylés érkezett, összesen több mint 500 millió euró értékben - jelentette be Cseke Attila fejlesztési miniszter.


A tárca az épületek és tömbházlakások energiatakarékossá, földrengésbiztossá és tűzbiztossá tételét is finanszírozza, összesen 2,8 milliárd euróval. A pályázati kiírás kezdetekor hasonló sikerről számolt be a szaktárca a pályázást illetően.

Az önkormányzatok egyszerűen és átláthatóan, digitálisan pályázhatnak a minisztérium által biztosított felületen (www.mdlpa.ro/investitii/PNRR). A benyújtott pályázatok számát, illetve a fennmaradó költségkeretet valós időben lehet követni a minisztérium honlapján - tájékoztatott közleményében a miniszter.

Az önkormányzatoknak szánt, összesen 2,73 milliárd eurós költségvetésből 5522 fiataloknak, orvosoknak és tanároknak szánt, környezetbarát lakást is épít országszerte a szaktárca, valamint 1091 kilométernyi kerékpárutat épít ki. Fejleszti továbbá a zöldebb, környezetbarát közlekedést 1135 elektromos és környezetbarát autóbusz és egyéb tömegközlekedési eszköz beszerzésével, amelyhez 13.200 töltőállomást is biztosít. A tárca ugyanakkor finanszírozást nyújt a vidéki középületek felújítására is.

(agerpres.ro)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. (...)

Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. Ö Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. (...)

Üdvözölni! Ha bármilyen helyzetre pénzre van szüksége, írjon nekem személyes igényei miatt. Hiteleket és befektetéseket vállalok mindenféle ügylethez. Kérjük, a hiteligénylésben pontosan adja meg a kért összeget és dátumot, hogy cserébe be tudjam mutatni Üdvözölni! Ha bármilyen helyzetre pénzre van szüksége, írjon nekem személyes igényei (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek