k rmdsz
2024. április 27., szombat Zita napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Felmentette a legfelsőbb bíróság Markó Attilát abban az ügyben, amelyben előzőleg öt év letöltendőre ítélték

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Felmentette kedden a legfelsőbb bíróság Markó Attilát, az RMDSZ volt parlamenti képviselőjét és a restitúciós hatóság kártérítési bizottságának volt tagját abban az ügyben, amelyben tavaly alapfokon öt év letöltendő börtönre ítélték.


Ugyanebben a bűnvádi perben többek között elítélték Horia Georgescut, a Feddhetetlenségi Ügynökség (ANI) volt elnökét négy év letöltendő börtönbüntetésre és Theodor-Cătălin Nicolescu volt parlamenti képviselőt is, aki a restitúciós bizottság volt alelnöke. Utóbbi 9 év és 4 hónap letöltendő börtönbüntetést kapott. 

A Mediafax azt írja, hogy most a legfelsőbb bíróság Horia Georgescut felmentette, Theodor-Cătălin Nicolescut nem, az ő ítéletén enyhítettek, nyolc év letöltendőt kapott. Markót 2014-ben jogerősen felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték azért, mert tagja volt annak a visszaszolgáltatási bizottságnak, amely visszaszolgáltatta a Székely-Mikó Kollégiumot. A képviselőt akkor a kollektív felelőssége elve alapján más ügyekben is megvádolták, és ő Magyarországra távozott. Jelenleg nemzetközi körözés van érvényben ellene. 

(transindex.ro)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Legális és megbízható hitelek Pénzügyi segítséget keres ésszeru feltételekkel, és 24 órán belül pénzre van szüksége (...)

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres tevékenysége felélesztésére, akár egy projekt (...)

Loan Offer hello we Offer quick Loan.... Are you a businessman or a woman? Are you in any financial (...)

adj fel hirdetést
n
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek