Reklam
2024. március 19., kedd József napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Főtér Fesztivál egy kicsit másképp: az esőnek köszönhetően a magyar napok többnyire beköltöztek a Városi Színház előterébe

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Az eső kicsit megváltoztatta a 2022-es Főtér Fesztivál – Nagybányai Magyar Napok szombati napját. Így sem állt meg a fesztivál, a programok többsége leginkább a Városi Színház előterében voltak, az este pedig esőmentes koncertekkel biztosította a hangulatot.


A nap az önkénteseknek kakaós kávéval és édes vanília kaláccsal kezdődött. A Zöldesedjünk! kerékpáros felvonulás elmaradt a zúgó eső miatt , de a szabadulószóba, ami egy pincében kapott helyet, nagy népszerűségnek örvendett, mivel ötletes és egyben félelmetes volt, így sok barátokból álló csoport részt vett, valamint nap folyamán a bátrak, az esős idő ellenére is rekeszt mászhattak.

Finom tortával ünnepelték a Főtér Fájának 11. születésnapját. 

A Színház előterében zajlott az élet, a gyermekek legoztak, arcfestést kaptak, társasjátékban is kipróbálhatták az érdeklődök magukat, egy tortával megünnepelték és megénekelték a 11 éves Főtér Fáját, és Bálint Kata zenés mesefoglalkozását adta elő.

A kicsik legozhattak is.

A gyermekek el voltak varázsolva Bálint Kata előadásától.

A Főtéren az idő engedelmével a Míves sátorban az érdeklődök olajat kóstolhattak, bútort festettek, filckitűzőket, fali díszeket, ugrókötelet készíttethettek, illetve a Nekem5nyolc is folytatódott a főtér területén, a csapatok továbbra is feladataikat oldották.

Gáspár-Barra Áron különféle hangszereket mutatott be kicsiknek és nagyoknak is.

Az idő még mindig instabil volt, így a hangszerbemutató is a Színház előterében történt: a kicsik és kamaszok különlegesebb hangszereket láthattak, mint például a zörgő, tikfa, többféle furulyákat, átlátszó cső, ami kürtként is működik, doromb, kaval furulya, brácsa, xilofon, esőbot, kazoo, tilinkó. Később Vass Annamária-Réka meghívottjai (Várvédő Ákos, Bocz Henrietta, Mezei Boglárka és Farczki Hajni) mesélt az Erasmus+ és az ESC önkéntesség programokról. Tippeket, folyamatokat, papírmunkát, élményeket és emlékeket osztottak meg utazásiakról és bátorították a jelenlevő fiatalokat, hogy nevezzenek be, amint esély nyílik rá. Ezután a kicsik a Színház termében cukorkával licitálhattak játékokért. A Nótaest is a Színház előterében volt, ahol koltói harmonikások régi nótákat énekeltek egy pohár rosé mellett a közönségnek. A BeerPong is nagy népszerűségnek örvendett, a színház bejáratánál két asztalnál pontos célzásokkal dobálgatták a csapatok a labdákat.

A riportkötet bemutatóján a szövegek írói meséltek máramarosi élményeikről.

A Máramarosi színek, bányavidéki árnyalatok riportkötet bemutatója a Színház termében volt. A kötet szerzői elbeszélgettek a tavaly június elején lezajló a Magyar Újságírók Romániai Egyesületének máramarosi riportáborról, és írásaikról, egy pohár bor mellett.

Az instabil idő ellenére is sokan kijöttek az est első koncertjére.

Este az eső is teljesen leállt, így Lóci már nem az esőben játszotta dalait. A MAVÁSZ ösztöndíjait pedig Martinez-Bunda Jázmin-Ilona és Gircsis Beáta-Orsolya 9. osztályos tanulók kapták. Az est pedig a régvárt robbanó energiával zárta a nagybányán előszőr koncertező Wellhello. A buli pedig a tegnap is a Colonello-ban folytatódott.

Rettentően nagy bulit csaptak Wellhelloék.

 

Mihály Kriszta – Nagybánya.ro 

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo
Noileg
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek