k rmdsz
2024. április 19., péntek Emma napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Kolosszális lesz és még a váradin is túltesz a Kolozsvár mellé tervezett víziparadicsom

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Nem az Emil Boc által tervezett. Kajántó rátromfol a kincses város vezetésére.


Miközben Emil Boc még csak ígérgeti a kolozsvári akvaparkot, mely ellen ádáz harcot folytatnak a zöldek és a civil szféra, Kajántón már tervezik a konkurens víziparadicsomot. És ha hinni lehet az ígéreteknek, még a nagyváradi Nympheán is túltesz majd – jelenleg ez a térség legnépszerűbb akvaparkja. A Kolozsvár melletti község PSD-s polgármestere, Lucia Suciu kormánypénzből valósítja meg a gigalétesítményt, ez a tervek szerint

három év alatt épül meg tíz hektáron, nem kevesebb mint 25 millió euróból. 

Az akvaparkhoz árucsatolásos alapon egy iskolai sportterem is tartozik majd. A létesítmény már csak méretei által is Kolozsvár lakosságát célozza meg: 600 parkolóhely tartózik a négy belső medencével, szaunákkal és csúszdákkal felszerelt belső térhez. Azok, akik csobogás közben megéheznek, négy különböző kifőzdében csillapíthatják étvágyukat. A kinti rész még a bentinél is gigantikusabb lesz:

hat szabadtéri medence és több – még a váradiaknál is látványosabb – óriáscsúszda várja a vendégeket. 

Lucia Suciu szerint a kajántói létesítmény abban is verni fogja partiumi elődjét, hogy a főmedence körül egy „folyót” is kialakítanak, melyben hullámfürdőzésre lesz lehetőség.

A Kolozsvár melletti akvapark megvalósíthatósági tanulmányát decemberben nyújtották be Bukarestbe, következik a versenytárgyalás a kivitelező kiválasztására. Számítások szerint a gigalétesítmény 60 százalékos foglalás esetén évi egymillió eurót hoz majd a kajántói községháza konyhájára, melynek jelenlegi költségvetés alig éri el az egymillió lejt, azaz 210 ezer eurót.

A hatalmas népszerűségnek örvendő váradi Nymphea akvapark szintén jövedelmező beruházásnak bizonyult, az önkormányzat aranytojó tyúkjaként tartják számon.

(foter.ro)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Megbízható és gyors hitel ajánlat Üdvözlöm! A különféle pénzügyi gondok leküzdése érdekében nem kell többé törődnie (...)

Megbízható és gyors hitel ajánlat Üdvözlöm! A különféle pénzügyi gondok leküzdése érdekében nem kell többé törődnie (...)

Gyors és megbízható megoldás minden pénzügyi igényre 1000-250.000 EUR kölcsönt nyújtok nagyon egyszerű feltételekkel. Emellett peer-to-peer (...)

adj fel hirdetést
Noileg
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek