rmdsz 1
2024. március 29., péntek Gedeon napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

L. Orban: A költségvetés semmilyen plusz kiadást nem bír el jelen pillanatban

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

'Semmilyen plusz kiadást nem bír el a költségvetés jelen pillanatban' - jelentette ki hétfőn Ludovic Orban miniszterelnök, aki felszólította a parlamenti pártok képviselőit, hogy utasítsák el a plénumban azokat a módosító javaslatokat, amelyeket a költségvetési bizottság szavazott meg a költségvetés-kiigazítás kapcsán.


Úgy fogalmazott: a Szociáldemokrata Párt (PSD) képviselőinek javaslatai 'rendkívül nagy veszélybe' sodorják Romániát.

'Felszólítom az összes politikai erőt, hogy ne támogassák a parlamentben a költségvetési bizottság által elfogadott jelentést, mert ennek káros következményei lesznek a román gazdaságra nézve, beleértve Románia azon képességét, hogy beruházásokat vonzzon, európai alapokat hívjon le, és hogy szilárd partnernek tekintsék nemzetközi szinten. Véget kell vetni ennek a felelőtlen politizálásnak" - nyilatkozta Ludovic Orban, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) székházában, amikor arról a szenátusi tervezetről kérdezték, amelynek értelmében 500 eurós pótlék járna a tanároknak.

Hozzátette: a kormánynak 'kötelessége' megtámadni az alkotmánybíróságon az ilyen jellegű kezdeményezést.

Kifejtette: a PSD javaslatai idén a bruttó hazai termék (GDP) 1,7%-ának, 2021-ben pedig a 4,8%-ának megfelelő plusz kiadást generálnak, ami azzal a kezdeményezéssel együtt, amely szerint az ország GDP-arányos eladósodásának határát 44-ről 40 százalékra csökkenti, 'csődbe taszítja' Romániát.

(agerpres.ro)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. (...)

Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. Ö Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. (...)

Üdvözölni! Ha bármilyen helyzetre pénzre van szüksége, írjon nekem személyes igényei miatt. Hiteleket és befektetéseket vállalok mindenféle ügylethez. Kérjük, a hiteligénylésben pontosan adja meg a kért összeget és dátumot, hogy cserébe be tudjam mutatni Üdvözölni! Ha bármilyen helyzetre pénzre van szüksége, írjon nekem személyes igényei (...)

adj fel hirdetést
n
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek