k rmdsz
2024. április 19., péntek Emma napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

L. Orban: Az esetek száma akkor ugrott meg, amikor az alkotmánybíróság döntése átfedésbe került a lazító intézkedésekkel

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

A koronavírus-fertőzések számának legnagyobb növekedését azt követően regisztrálták, hogy az alkotmánybíróság felfüggesztette a kormánynak a karanténra és elszigetelésre vonatkozó rendeletét, és ezzel egyidőben megjelentek a korlátozásokat fokozatosan lazító intézkedések - jelentette ki szerdán a parlament plenáris ülésén Ludovic Orban miniszterelnök.


Orban szerint az alkotmánybíróság döntését követően a kormánynak semmilyen eszköze nem maradt, hogy az akkor koronavírus-fertőzöttként számon tartott mintegy ötezer személyt és ezek kontaktjait karanténba helyezze vagy elszigetelje. Ezzel egyidőben jelentek meg a korlátozásokat részlegesen feloldó intézkedések, és így, egyik napról a másikra, 'a mondjuk napi 500 új fertőzöttről napi ezerre ugrott a statisztika'.

Kifejtette: miután a parlament elfogadta a 2020/136-os karanténtörvényt, sikerült több mint 10.000 fertőzött személyt intézményes körülmények között elszigetelni, 15.000 személyt saját lakásában kezelnek, 40.000 személy pedig otthoni karanténban van.

A kormányfő ugyanakkor hangsúlyozta, a 136-os törvény egyúttal részben megoldotta az egészségügyi személyzet ideiglenes áthelyezésével kapcsolatos problémákat is, ennek segítségével mintegy 1500 orvost vontak be a koronavírus elleni harcba.

Orban rámutatott: a kormány 'nagyon határozott' intézkedéseket hozott annak érdekében, hogy 130-cal növeljék az ágyak számát az intenzív osztályon, és napi 25 ezerre emeljék a tesztelési kapacitást.

(agerpress.ro)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Megbízható és gyors hitel ajánlat Üdvözlöm! A különféle pénzügyi gondok leküzdése érdekében nem kell többé törődnie (...)

Megbízható és gyors hitel ajánlat Üdvözlöm! A különféle pénzügyi gondok leküzdése érdekében nem kell többé törődnie (...)

Gyors és megbízható megoldás minden pénzügyi igényre 1000-250.000 EUR kölcsönt nyújtok nagyon egyszerű feltételekkel. Emellett peer-to-peer (...)

adj fel hirdetést
Noileg
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek