Reklam
2024. március 19., kedd József napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Modern életünk fontos mozgatórugója: az érzelmi rugalmasság

| Vélemények 1 | Nyomtatom | A+ | A-

Érdekes cikk jelent ,a Nagybánya.ro. internetes napilapban az érzelmi rugalmasságról. Susan David, a Harvard Medical School pszihológusa, az érzelmi élet kutatásának elismert szakértője beszél erről a fontos ügyről felcsigázva az ember érdeklődését.


A félelem, öröm, derű, az élet történéseinek szempontjából   fontos  emberi érzelmek, ezek szűrőjén keresztül az egyén   lereagálja a külvilágot,  és nagyon fontos,  hogy miként hallgatunk az érzelmeinkre, testi reakciónkra, segít-e  megoldani problémánkat, jelenlegi  helyzetünket vagy gátol-e az ügy kivitelezésében.

Akik nem bíznak érzelmeikben, bevonulnak kacsalábon forgó kastélyaikba, vagy elfojtják érzelmeiket. Vannak olyanok is, akik szerint a harag, a szégyen vagy az aggodalom csak akadályozza  őket életvitelükben, holott csak az kellene, hogy felismerjék, hogy ezek a negatív vonások  életük velejárója. Az  érzelmi rugalmasság ,,új érzelmi intelligencia,,-ként is emlegetik, olyan problémamegoldóképességról van szó, ami a különböző helyzeteket megoldja. Mert ez az élet célja is, megoldást találni  a felmerülő gondokra.  

Ez az új spirituális fogalom, az érzelmi rugalmasság, az alkalmazkodásnak köszönhetően számos lelki rákfenére hathat gyógyírként: a szorongásra, a depresszióra, a negatív énképek átértékelésére, a nehéz helyzetek átvészelésére.

Varga Gábor

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek

Péter Károly 2018.08.24 19:04:36
Az írás negyedik mondata a „van szó” elhagyásával és a „problémamegoldóképességról” „problémamegoldó-képesség”-re való cserélésével sokkal értékesebbé válhatott volna. Bocsánat a lereagálásért!


Reklam


Reklam
Uj Szo
n
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek