rmdsz 1
2024. március 28., csütörtök Hajnalka napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Nagybányán lép fel a ps:alter!

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Isten lírai nyelven is megszólal, mert az Istenkeresés szavak mögötti tartományba vezeti a ráció korlátain fennakadó embert. Így kerültek a kánonba Dávid zsoltárai – a százötven vers, mely metaforák, allegóriák, elvont kép- és fogalomtársítások költői eszközeivel teremtenek egy olyan spirituális nyelvi világot, melyben személyesebb Isten közelsége.


A ps:alter zenekar ezért “nyúlt” a zsoltárokhoz.

Ám a zsoltárok is, akárcsak a teljes Szentírás, olyan szövegeket tartalmaz amelyek “ott és akkor” íródtak, és ahhoz, hogy “itt és most” megszólaljanak, interpretációra és adaptációra van szükségünk. Nem a több ezer éves Igének, és nem az évszázadok során született, nyelvileg az adott korhoz idomuló fordításoknak, hanem a kortárs embernek van szüksége átültetésre. Akárcsak a prédikációra!

A ps:alter a zsoltárok átköltésével és kortárs zenei műfajokba ágyazott megszólaltatásával erre az “igehirdetésre” vállalkozik. “Itt és most” így szólalnak meg a Dávid versei. 
Abban reménykedünk, hogy volt és van bennünk kellő alázat ahhoz, hogy alkotásunk Istennek is tetsző, és akárcsak bármelyik prédikációt, használni tudja arra, hogy az Őt kereső embernek hozzá vezető nyomokat mutasson. Egyedül Övé a dicsőség!

A ps:alter zenekar tagjai erre az “igehirdetői” kalandra álltak össze, és ha az ÚR is úgy akarja, további hasonló alkotásokat terveznek. 

A zenekar tagjai: 
Székely Erika - vokál
Székely Norbert - billentyűs hangszerek, vokál
Benedek Balázs - szaxofon
Kurta József - gitár
Dénes Károly - basszusgitár
Moldován Balázs - ütőhangszerek
A zsoltárokat Brassai Zsombor adaptálta.

Időpont: 2023. április 22., 18:00 óra

Helyszín:  Teleki Magyar Ház

Támogató: Nagybányai RMDSZ

Szervező: Főtér Fesztivál Egyesület 

Belépés díjtalan, adományokat elfogadnak!

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. (...)

Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. Ö Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. (...)

Üdvözölni! Ha bármilyen helyzetre pénzre van szüksége, írjon nekem személyes igényei miatt. Hiteleket és befektetéseket vállalok mindenféle ügylethez. Kérjük, a hiteligénylésben pontosan adja meg a kért összeget és dátumot, hogy cserébe be tudjam mutatni Üdvözölni! Ha bármilyen helyzetre pénzre van szüksége, írjon nekem személyes igényei (...)

adj fel hirdetést
Noileg
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek