Reklam
2024. március 19., kedd József napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Nagyon fontos európai választás előtt állunk

| Vélemények 1 | Nyomtatom | A+ | A-

Jövő év májusában lesznek az európai parlamenti választások. Mire számíthat az európai jobboldal? Erősödik, vagy megosztottá válik ez az erő? A Kossuth Rádióban erre keresték a választ.


Szabó Dávid, a Századvég kutatási igazgatója a Kossuth Rádió Európai Idő című műsorában kijelentette: semmiképp nem lehet egységes európai jobboldalról beszélni. Természetesen más kérdés, hogy kiket tartunk jobboldalinak – tette hozzá.

Vannak, akik a nemzetek Európájában hisznek, akik nem ülnek fel egyfajta „progresszió-vonatra”. A progresszív gondolkodás pedig nem a jobboldalnak a sajátja elsősorban – véli a szakember. Szabó Dávid az Európai Néppárt centrista szárnyát például az európai baloldalhoz sorolná. Véleménye szerint nagy kérdés lehet a jobboldali pártoknak az, hogy milyen formációban induljanak a 2019-es választásokon.

A szakértő elmondta: nagyon fontos választás előtt állunk, magas a tét, így sok dinamikát is láthatunk mind a jobb-, mind a baloldalon.

Hozzátette: vélhetően a regnáló centrumpolitikai erők teret fognak veszíteni az új, felemelkedő bal- és jobboldali, be nem sorolható, mégis populistának nevezett mozgalmak javára. Éppen ezért a legtöbb párt szeretné meggátolni térvesztését. Míg Orbán Viktor magyar miniszterelnök víziója szerint az európai jobboldalnak vissza kell találni a konzervatív keresztény értékekhez, addig mások inkább a középre húzódást választják. Szabó Dávid szerint azonban a középre húzódás taktikája nem jó stratégia.

(hirado.hu)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek

LDG 2018.08.22 10:04:56
Még egy átvett, non-szensz, üres cikk..
Orbán Viktor nagyságos vezér víziója ... Ezek szerint már időben elkezdték az agymosó kampanyt.
nagybanya. ro -t szívesen olvasok, de tököm tele van már hogy itt is a propaganda megy!


Reklam


Reklam
Uj Szo
n
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek